Kvinner er late – fordi de kan….

I dag føler jeg meg provosert. Grunnen er en artikkel i Aftenposten meninger; Eit uansvarleg Høgre. Noe av det som står i artikkelen er:

Når dei kan vera heime med full løn, ja, så vel svært mange det. Når politikarane har skapt eit system som skal vera konsekvensfritt for norske kvinner, så får vi verdas mest trygda kvinner.

Et annet sitat:

20 prosent reduksjon i sjukepengar, gjev 20 prosent nedgang i fråværet. Så vil nokon visa til at menn ikkje har hatt auke i sjukefråværet etter at dei fekk 100 prosent med sjukepengar. Vel, at menn generelt liker seg betre i arbeidslivet enn kvinner ser ut til å vera eit faktum, men det i seg sjølv gjev ikkje kvinner ein grunn til å vera heime. Sjukepengar er forklaringa på at vi er verdsmeister i trygding.

Jeg kjenner meg ikke igjen i karakteriseringen av kvinner her, og synes dette var svært lite oppløftende lesing – og ikke er den spesielt konstruktiv. For at artikkelen skal kunne brukes til noe foreslår jeg følgende;

  • få elevene til å lese artikkelen
  • få elevene til å skille mellom hva som er fakta og hva som er meninger
  • få elevene til å komme med forslag til hvordan man motiverer flere til å gå ut i arbeid
  • få elevene til å skrive inn sine svar i kommentarfeltet til artikkelen

Dette arbeidet kan forankres faglig gjennom å knyttes mot basiskompetanse digitale ferdigheter; kritisk refleksjon + kompetansemål i både norsk og samfunnsfag; skille mellom meninger og fakta, drøfte utfordringer den norske velferdsstaten står overfor osv.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s