Kvinner er late – fordi de kan….

26.09.12 at 14:37 Legg igjen en kommentar

I dag føler jeg meg provosert. Grunnen er en artikkel i Aftenposten meninger; Eit uansvarleg Høgre. Noe av det som står i artikkelen er:

Når dei kan vera heime med full løn, ja, så vel svært mange det. Når politikarane har skapt eit system som skal vera konsekvensfritt for norske kvinner, så får vi verdas mest trygda kvinner.

Et annet sitat:

20 prosent reduksjon i sjukepengar, gjev 20 prosent nedgang i fråværet. Så vil nokon visa til at menn ikkje har hatt auke i sjukefråværet etter at dei fekk 100 prosent med sjukepengar. Vel, at menn generelt liker seg betre i arbeidslivet enn kvinner ser ut til å vera eit faktum, men det i seg sjølv gjev ikkje kvinner ein grunn til å vera heime. Sjukepengar er forklaringa på at vi er verdsmeister i trygding.

Jeg kjenner meg ikke igjen i karakteriseringen av kvinner her, og synes dette var svært lite oppløftende lesing – og ikke er den spesielt konstruktiv. For at artikkelen skal kunne brukes til noe foreslår jeg følgende;

  • få elevene til å lese artikkelen
  • få elevene til å skille mellom hva som er fakta og hva som er meninger
  • få elevene til å komme med forslag til hvordan man motiverer flere til å gå ut i arbeid
  • få elevene til å skrive inn sine svar i kommentarfeltet til artikkelen

Dette arbeidet kan forankres faglig gjennom å knyttes mot basiskompetanse digitale ferdigheter; kritisk refleksjon + kompetansemål i både norsk og samfunnsfag; skille mellom meninger og fakta, drøfte utfordringer den norske velferdsstaten står overfor osv.

Advertisements

Entry filed under: Privat. Tags: .

Ytringsfrihet og galskap Vurdering av lærere og andre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,405 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: