Lage oppgaver med «høyttenking»

03.09.12 at 22:58 Legg igjen en kommentar

I dag vil jeg vise et eksempel på hvordan jeg tenker meg at man kan jobbe med «høyttenking» for å skape refleksjon rundt egen læring. De første spørsmålene er høyttenking rundt hvordan man søker og hvilke erfaringer man får med disse søkene. Først og fremst handler det derfor om man klarer å plukke ut gode søkeord for å få treff som er relevante og troverdige, en viktig kompetanse fordi det er så mye informasjon og man må kunne begrense antall treff.  

Deretter kommer det inn kildekritikk av de ulike kildene som kommer som søketreff, og naturlig oppfølging blir; på hvilke måter kan vi utøve kildekritikk.  Spørsmålene som følger handler om å finne  faktakunnskap – altså ikke helt ulikt oppgavene «finn svar på Internett eller i oppslagsverk». 

Det siste spørsmålet krever at man faktisk har en oversikt over utforskingen av rommet, men her holder det ikke med copy/paste – man må plukke ut noen av hendelsene (kunne tenkt meg 3)  OG kunne argumentere for sitt syn. Det er derfor ikke fasitsvar på hvilke hendelser man skal velge, men det er altså å argumetnere som er hovedmålet. Er dette en bedre måte å lære om dette tema + grunnleggende digitale ferdigheter enn å lage en tidslinje med historiske hendelser – hva synes dere?

 

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring, web2.0. Tags: , , , , .

Innspill ønskes Digitale formkrav (rammeverk digitale ferdigheter)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,283 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 318 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 318 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: