Til Mars med IKT [undervisningsopplegg]

En historisk begivenhet har funnet sted – Marslandingen. En av de store historiske hendelsene som dine elever vil oppleve, så hvorfor ikke ha fokus på tema nå når skolen starter opp igjen?

For å hjelpe dere i gang, og kanskje gi noen tips har tre av oss gått sammen og laget «Til Mars med IKT» – som dere finner på nettsiden til WOW-fabrikken.  I tillegg til informasjon og lenker til gode ressurser på vil dere på  nettsiden også finne dere et arbeidshefte som kan lastes ned (26 sider PDF) – og i arbeidsheftet spenner det fra apps til Kodu, fra NASA til Xbok, musikk, video, vitenskap og oppgaver. Og frykt ikke – vi lagde et fasithefte også. 

Det hele startet egentlig med at tre (potensielt) voksne og ikke minst lekende mennesker var samlet forrige mandag kveld, og vi landet Mars-roveren med Kinect og Xbox. Og når man har det moro, er engasjert og ikke minst samarbeider skjer det ting. Ideen om å lage noe mer ut av denne hendelsen og samtidig ta i bruk ulik type teknologi og gi flere vinklinger ble straks satt ut i livet. Det hele er en sak gjort på vår (fri)tid, men vi håper dere liker det dere ser. Og si oss så – vil dere se mer av hva vi kan lage? Lage noe selv? Del med oss!

Mars-hilsener fra Lage (@themanmanman), Magnus (@magnushs) og Eva (@EvaBra)

5 kommentarer

  1. I dag har det vore Forskingsdagar ved Høgskolen Stord/Haugesund på Stord. Ein del av dette var at omlag 200 sjetteklassingar kom til campus og fekk prøva, spørja, diskutera og undra seg eller la seg overraska saman med engasjerte studentar og tilsette ved HSH. – På ein IKT-stasjon brukte me opplegget «Til Mars med IKT». Det vart ein suksess. Tusen takk; Magnus, Lage og Eva! – Alle elevane som i løpet av dagen var innom denne sesjonen fekk læra meir om Mars og Curiosity – og alle fekk prøva å landa. Det vart nokre krasj, men og nokre vellukka landingar 😉

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s