Til Mars med IKT [undervisningsopplegg]

13.08.12 at 07:30 5 kommentarer

En historisk begivenhet har funnet sted – Marslandingen. En av de store historiske hendelsene som dine elever vil oppleve, så hvorfor ikke ha fokus på tema nå når skolen starter opp igjen?

For å hjelpe dere i gang, og kanskje gi noen tips har tre av oss gått sammen og laget «Til Mars med IKT» – som dere finner på nettsiden til WOW-fabrikken.  I tillegg til informasjon og lenker til gode ressurser på vil dere på  nettsiden også finne dere et arbeidshefte som kan lastes ned (26 sider PDF) – og i arbeidsheftet spenner det fra apps til Kodu, fra NASA til Xbok, musikk, video, vitenskap og oppgaver. Og frykt ikke – vi lagde et fasithefte også. 

Det hele startet egentlig med at tre (potensielt) voksne og ikke minst lekende mennesker var samlet forrige mandag kveld, og vi landet Mars-roveren med Kinect og Xbox. Og når man har det moro, er engasjert og ikke minst samarbeider skjer det ting. Ideen om å lage noe mer ut av denne hendelsen og samtidig ta i bruk ulik type teknologi og gi flere vinklinger ble straks satt ut i livet. Det hele er en sak gjort på vår (fri)tid, men vi håper dere liker det dere ser. Og si oss så – vil dere se mer av hva vi kan lage? Lage noe selv? Del med oss!

Mars-hilsener fra Lage (@themanmanman), Magnus (@magnushs) og Eva (@EvaBra)

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , , , , .

Etiske dilemmaer på nett Vaken og vågal i Vågå

5 kommentarer Add your own

 • 1. Hanne  |  13.08.12, kl. 18:58

  Bra jobba dette ser bra ut!

 • 2. evabra  |  13.08.12, kl. 19:06

  Tusen takk – det var hyggelig å høre.

 • 3. Odda ungdomsskole reiser til Mars « Eva 2.0  |  24.09.12, kl. 16:39

  […] se at Odda ungd.skole bruker ting jeg har vært med å produsere – i dette tilfellet “Til Mars med IKT” som de bruker i teknologi i praksis på 8. trinn. Her en liten smakebit: Del […]

 • 4. Anders Grov Nilsen  |  24.09.12, kl. 19:14

  I dag har det vore Forskingsdagar ved Høgskolen Stord/Haugesund på Stord. Ein del av dette var at omlag 200 sjetteklassingar kom til campus og fekk prøva, spørja, diskutera og undra seg eller la seg overraska saman med engasjerte studentar og tilsette ved HSH. – På ein IKT-stasjon brukte me opplegget «Til Mars med IKT». Det vart ein suksess. Tusen takk; Magnus, Lage og Eva! – Alle elevane som i løpet av dagen var innom denne sesjonen fekk læra meir om Mars og Curiosity – og alle fekk prøva å landa. Det vart nokre krasj, men og nokre vellukka landingar 😉

 • 5. evabra  |  24.09.12, kl. 21:18

  Det høres veldig kjekt ut, og takk for at du fortalte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

 • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: