De digitalt uredde

01.08.12 at 10:22 Legg igjen en kommentar

Det har vært diskutert om digitalt innfødte og digitale immigranter – og noen mener myten er knust, andre mener at det fortsatt er slik at den oppvoksende generasjon får inn digital kompetanse med morsmelka. Ja, faktisk ble dette sagt av noen forskere jeg satt sammen med rett før ferien – til min store forbauselse. Jeg mener faktisk ikke at man får inn digital kompetanse med morsmelka, og man trenger ikke gå langt for å finne beviser for dette. Et kjapt søk og/eller en samtale med noen av dagens tenåringer vil vise at det skorter mye ennå.

Det er selvfølgelig slik at dagens unge er oppvokst med teknologi som en naturlig del av hverdagen, og at de – på godt og vondt – forholder seg til den på en annen måte enn mange av dagens voksne. Jeg er også overbevist om at opplæringen må skje i skolen, det er altfor mange voksne som ikke har nødvendige forutsetninger for å gi egne barn gode nettvaner – kanskje mest av alt ser jeg dette i forhold til hvordan man skaper sin sosiale identitet på nett og holdninger til ulovlige nedlastinger.

Et godt uttrykk, som jeg forøvrig har stjålet fra @phillipka i dag, er «digitalt uredde». Jeg synes det var en veldig god beskrivelse, veldig dekkende for hvordan jeg oppfatter dagens ungdom – og derfor måtte det skrives ned med en gang.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , , .

Mesopotamia [Eva tenker på spilldynamikk] Statusmeldinger (digital dømmekraft)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,283 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 318 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 318 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: