Første erfaringer med Slate

13.05.12 at 18:58 Legg igjen en kommentar

Det er ikke så ofte jeg skriver om hardware her på bloggen, så dere får tåle at det kommer litt i dag. I forrige uke kom en etterlengtet Slate i posten til meg, og nå har jeg fått testet ut denne i en liten uke. Slate er en slags kombinasjon av tablet-PC og nettbrett, og det var denne kombinasjonen jeg syntes var interessant. Foreløpig er jeg godt fornøyd. Den starter raskt, og jeg kan enten bruke den som et slags brett ved å bare ta med skjermen eller velge å koble på tastatur og bruke den som en tablet. Kanskje det beste av alt for meg er at den kjører windows i bunn.

Skal jeg sammenligne den med tableten jeg bruker så er den selvfølgelig mindre og lettere, og jeg liker godt hurtigstartingen den har – bare av og på-knapp og så er den der på no time. Tableten derimot har en ganske mye tyngre oppstartsprosess. Skjermen er veldig bred, og den blir tyngre og vanskeligere å holde enn nettbrettet – samtidig har jeg mer plass å lese på. Skal man tenke skole så mener jeg at vi her har noe som kan fungere, men prisen vil bli en utfordring – vi får håpe den synker i overskuelig framtid.

En ting som jeg raskt oppdaget var at den hadde liten lagringskapasitet sammenlignet med tableten, bare 59 GB – så her var det bare å planlegge for skylagring med en gang. Det er i seg selv lite problematisk, jeg skylagrer jo mye fra før – men en ting savner jeg; å ha dropbox lokalt framfor å laste nettsiden. Problemet mitt er at jeg har rundt 50 GB i dropbox’en så det går ikke. En liten stund lurte jeg på å kjøre Office kun i skya på Slaten, men den tanken gikk jeg raskt bort fra – her jobber jeg så mye at jeg trenger full funksjonalitet. Utover Officepakka har jeg vært svært nøye med hva jeg skulle installere – så kun det mest nødvendige som for min del da ble; LastPass, MS Security Essentials og TweetDeck. Resten kjører jeg i skya.

Slate går derfor inn i kategorien bedre kjøp for min del, og nettbrettene og trippelE’en havner nok nærmere den andre enden. Men smak og behag er forskjellig – man må finne noe som passer for en selv 🙂

Advertisements

Entry filed under: Privat. Tags: .

Nivåer av samarbeid Lenker oppsummering #nkul (#nkul12)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: