Endringstrøtthet

08.03.12 at 22:42 2 kommentarer

I går fikk jeg med meg deler av et foredrag holdt av Inger Stensaker fra NHH om forskningen rundt endringskapasitet. Siden endringsledelse er mitt andre hjertebarn (ved siden av digital kompetanse) hadde jeg lyst til å skrive noen linjer på dette tema i dag. Hun satte fingeren på noe som man kanskje burde se mer på i slike prosesser, nemlig hvordan de ansatte oppfatter hyppige endringer. Det er jo vanligvis ikke slik at man skal innføre en ting, og så er man ferdig. Det foregår ofte mange endringer samtidig, og det kommer stadig flere. I virksomheter i dag – og også i skolen – kreves det at man endrer seg i et stadig økende tempo. For ikke lenge siden så jeg en reklame på flytoget hvor det stod omtrent noe slik; «de neste fem årene vil bedrifter måtte endre seg raskere enn de har gjort de siste 50 årene». Nå mener jeg at endringer må til – hvis ikke vil man ikke kunne være konkurransedyktig i dagens samfunn. Også i skolen skjer endringer i et stadig høyere tempo, og erfaringene mange har er at noen endringer kan være bra og andre dårlige. Mange begynner å bli endringstrøtte, og det kan være vanskelig å få alle med seg i prosessene. Kanskje er det vanskelig å se den store helheten, kanskje det skorter på informasjon? Jeg har lagd en liten «popularisert» framstilling av noen av punktene, spesielt de som omfatter hvordan de ansatte kan se på slike prosesser.

 

Advertisements

Entry filed under: Endringsledelse. Tags: , .

Vurdere app’er i undervisningen Livblog: Intro Vurdering for læring #vfl12

2 kommentarer Add your own

  • 1. Bertil Törestad  |  11.03.12, kl. 20:20

    Det är en aspekt av förändringar där det ofta görs misstag. Det saknas konsekvensanalyser. I Sverige har vi flera tydliga exempel på detta i offentlig verksamhet, t.ex. när psyksjukhusen lades ner och man inte tänkte på att bygga ut öppenvården. Så fort en förändring ska ske, tänk på dess eventuella konskevenser! De är fler än du tror.

  • 2. evabra  |  11.03.12, kl. 20:52

    Ja, konsekvensanalyser er viktig – og det er et veldig godt eksempel du nevner her. Takk for kommentar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,405 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: