Variasjon må være nøkkelordet

22.01.12 at 22:40 Legg igjen en kommentar

I dag har jeg ryddet litt på PC’en og kommet over mange ting jeg har tatt vare på med tanke på å lese gjennom senere. Noe av det har inspirert meg til et lite blogginnlegg. Først og fremst dette med variasjon.

For ikke lenge siden så jeg TV-programmet med Hans Rosling og statistikk, sikkert i likhet med mange av dere. Noe av det jeg bet meg spesielt merke i var dette med gjennomsnitt. Han påpekte at hvis man så på hvor mange ben en svenske har i gjennomsnitt så ville de fleste ligge over gjennomsnittet – av den enkle grunn at et mindretall har ingen eller ett ben, samtidig som ingen har tre ben. Det ville føre til et snitt på 1,98 ben eller noe slikt, og da vil de fleste ligge over.

Beregning av gjennomsnitt er derfor ikke alltid så heldig, noen ganger er det variasjon som er cluet. I dag er det også vanskelig å si hvordan en gjennomsnittsnordmann er fordi vi består av en mix av folk fra ulike deler av verden og av ulike kulturer. Det er variasjonen vi må måle.

I skolen må man kanskje også tenke på samme måte i forhold til IKT, det er ikke sikkert at det er så bra å se på gjennomsnitt – noen bruker ikke IKT eller i liten grad i undervisningen, andre bruker det mye. Og av de som bruker det mye er det noen som bruker det på en god måte og andre på en mindre god måte. Hva vil da et gjennomsnitt fortelle oss? Jeg er derfor tilhenger av å tenke å løfte hele skolen og ikke bare enkeltlærere i disse sammenhenger, men tradisjonen ligger fortsatt på personlig kompetanseheving…Når det gjelder selve undervisningen kunne man kanskje også tenke seg at det ikke er et enten eller – og figuren under kan kanskje illustrere at likevekt kan være bra (den har jeg for øvrig omsatt fra en presentasjon laget av Charles Fadel).


Advertisements

Entry filed under: Endringsledelse, IKT i skolen. Tags: , , , , , , .

Så funkar det! Kyskhet eller impotens?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: