«Avdele» delte notatblokker i OneNote

Plutselig oppdaget jeg noe nytt ved en tilfeldighet. Jeg skulle pakke sammen en OneNote-notatblokk som i utgangspunktet ligger i SkyDrive for å sende den til noen andre som en kopi (altså ikke dele med dem). Jeg fikk bare feilmeldinger om at den ikke kunne pakkes fordi den ikke var synkronisert. Her har jeg nok en liten bug et sted, og jeg tror jeg vet hvor – det er nemlig en inndeling jeg har kopiert over fra en annen delt mappe som skaper problemet.

Jeg forsøkte først å kopiere hele mappa og åpne den på nytt som en selvstendig kopi – og fikk samme feilmelding…Jeg lastet den ned fra SkyDrive som zip-fil, pakket den ut og åpnet den – og fikk samme feilmelding når jeg skulle pakke den igjen for å sende videre…Det var rett og slett ganske frustrerende.

For å gi tilgang til den tok jeg derfor og flyttet den fra en privat mappe (bare meg) til en offentlig mappe (alle) på SkyDrive. Da ville vi riktignok dele – og det var ikke det jeg hadde tenkt.

Når jeg så skulle synkronisere denne på nytt fikk jeg feilmelding om at man ikke fant notatblokka på SkyDrive – og det var jo fornuftig nok siden jeg hadde flyttet plassering. Der stod det også at jeg kunne angi ny plassering for akkurat denne ringpermen, og jeg la den på harddisken der jeg har de andre mappene – og fikk en aha-opplevelse. Det viste seg at jeg nå faktisk hadde «avdelt» den delte notatblokken. Den var bare min! Og nå gikk det greit å pakke også.

Det betyr også at jeg må bite i meg det jeg har sagt før om at det er vanskeligere å avslutte deling enn å starte deling – det er like lett begge deler, bare man vet hvordan (enten flytte plassering eller slette den i SkyDrive).

Reklamer

One comment

  1. Men det jeg IKKE har fått til, er å dele en allerede eksisterende notatblokk som jeg har laget lokalt. For jeg får ikke til å flytte den til SkyDrive… Så løsningen har blitt å lage en ny, og så flytte alle inndelingene dit (inni OneNote, altså).
    Vet du forresten noe om lagringskapasiteten til SkyDrive – den delen som OneNote bruker? Klarte ikke finne det på nett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s