«Avdele» delte notatblokker i OneNote

01.11.11 at 00:12 1 kommentar

Plutselig oppdaget jeg noe nytt ved en tilfeldighet. Jeg skulle pakke sammen en OneNote-notatblokk som i utgangspunktet ligger i SkyDrive for å sende den til noen andre som en kopi (altså ikke dele med dem). Jeg fikk bare feilmeldinger om at den ikke kunne pakkes fordi den ikke var synkronisert. Her har jeg nok en liten bug et sted, og jeg tror jeg vet hvor – det er nemlig en inndeling jeg har kopiert over fra en annen delt mappe som skaper problemet.

Jeg forsøkte først å kopiere hele mappa og åpne den på nytt som en selvstendig kopi – og fikk samme feilmelding…Jeg lastet den ned fra SkyDrive som zip-fil, pakket den ut og åpnet den – og fikk samme feilmelding når jeg skulle pakke den igjen for å sende videre…Det var rett og slett ganske frustrerende.

For å gi tilgang til den tok jeg derfor og flyttet den fra en privat mappe (bare meg) til en offentlig mappe (alle) på SkyDrive. Da ville vi riktignok dele – og det var ikke det jeg hadde tenkt.

Når jeg så skulle synkronisere denne på nytt fikk jeg feilmelding om at man ikke fant notatblokka på SkyDrive – og det var jo fornuftig nok siden jeg hadde flyttet plassering. Der stod det også at jeg kunne angi ny plassering for akkurat denne ringpermen, og jeg la den på harddisken der jeg har de andre mappene – og fikk en aha-opplevelse. Det viste seg at jeg nå faktisk hadde «avdelt» den delte notatblokken. Den var bare min! Og nå gikk det greit å pakke også.

Det betyr også at jeg må bite i meg det jeg har sagt før om at det er vanskeligere å avslutte deling enn å starte deling – det er like lett begge deler, bare man vet hvordan (enten flytte plassering eller slette den i SkyDrive).

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , .

Noen fredagsrefleksjoner En ny uke går mot slutten…

1 kommentar Add your own

  • 1. Kjemikeren  |  01.11.11, kl. 08:07

    Men det jeg IKKE har fått til, er å dele en allerede eksisterende notatblokk som jeg har laget lokalt. For jeg får ikke til å flytte den til SkyDrive… Så løsningen har blitt å lage en ny, og så flytte alle inndelingene dit (inni OneNote, altså).
    Vet du forresten noe om lagringskapasiteten til SkyDrive – den delen som OneNote bruker? Klarte ikke finne det på nett.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,405 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: