Liveblog: Digital tilstand 2011 #digtilst11

Bakgrunn for undersøkelsen er at vi har behov for kunnskap og dokumentasjon når det gjelder bruk av IKT i høyere utdanning. Vi har hatt reformer og satsinger, det er stor variasjon, teknologien endres stadig, det er økt fokus på fleksible utdanninger – og det nye temaet som har dukket opp er kvalitet. Spørsmålene er om man kan dokumentere effektene eller dokumentere dem bedre. Monitoren skal derfor fortsette og den skal utbedres. 

Undersøkelsen er først og fremst på campus, det er rekruttert via instituttledere og dekaner. Man spør om bruk, virkemidler, tiltak for kompetanseheving og andre typer tiltak. Det er naturlig å si noe om utviklingen fra forrige gang (2008) – og her er det markante økt fokus på kvalitet. 

I dagens innlegg handler det mest om studentenes bruk og opplevelse av bruk. I morgen handler det om betingelser for bruk – hva jobber man med sett fra et lederperspektiv, og hva ledere og fagansatte mener om teknologi. 

I privatlivet bruker studentene digitale verktøy mye, men kan det kjennes igjen i utdanningen? 90% av studentene sier at det passer godt eller meget godt at digitale verktøy/medier er viktige i studiehverdagen. 77% mener at utdannningsinstitusjonen bør benytte digitale verktøy/medier mye eller moderat. Kun et lite fåtall vil bare ha bruk av digitale verktøy/medier. 

Her en del av tallene som ble vist: 

Studenter mener digitale verktøy/medier er viktig hjelpemiddel. Kjente og tradisjonelle verktøy/medier brukes mye. Digitale læringsressurser brukes lite varier. Sosiale nettverk brukes mest av web2.0-verktøy. Mobile løsninger gir nye muligheter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s