Liveblog: Digital tilstand 2011 #digtilst11

17.10.11 at 12:32 Legg igjen en kommentar

Bakgrunn for undersøkelsen er at vi har behov for kunnskap og dokumentasjon når det gjelder bruk av IKT i høyere utdanning. Vi har hatt reformer og satsinger, det er stor variasjon, teknologien endres stadig, det er økt fokus på fleksible utdanninger – og det nye temaet som har dukket opp er kvalitet. Spørsmålene er om man kan dokumentere effektene eller dokumentere dem bedre. Monitoren skal derfor fortsette og den skal utbedres. 

Undersøkelsen er først og fremst på campus, det er rekruttert via instituttledere og dekaner. Man spør om bruk, virkemidler, tiltak for kompetanseheving og andre typer tiltak. Det er naturlig å si noe om utviklingen fra forrige gang (2008) – og her er det markante økt fokus på kvalitet. 

I dagens innlegg handler det mest om studentenes bruk og opplevelse av bruk. I morgen handler det om betingelser for bruk – hva jobber man med sett fra et lederperspektiv, og hva ledere og fagansatte mener om teknologi. 

I privatlivet bruker studentene digitale verktøy mye, men kan det kjennes igjen i utdanningen? 90% av studentene sier at det passer godt eller meget godt at digitale verktøy/medier er viktige i studiehverdagen. 77% mener at utdannningsinstitusjonen bør benytte digitale verktøy/medier mye eller moderat. Kun et lite fåtall vil bare ha bruk av digitale verktøy/medier. 

Her en del av tallene som ble vist: 

Studenter mener digitale verktøy/medier er viktig hjelpemiddel. Kjente og tradisjonelle verktøy/medier brukes mye. Digitale læringsressurser brukes lite varier. Sosiale nettverk brukes mest av web2.0-verktøy. Mobile løsninger gir nye muligheter.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , , .

Kort liveblog: Kyrre Lekve om Digital kompetanse i høyere utdanning #digtilst11 Spørsmål som kan fremme kreativitet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,405 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: