Kort liveblog: Kyrre Lekve om Digital kompetanse i høyere utdanning #digtilst11

17.10.11 at 11:59 1 kommentar

Vi må vite hvordan tilstanden er skal vi kunne legge opp en faktabasert strategi. Det ble sagt under konferansen til Norgesuniversitetet i dag. Kyrre Lekve sa også at «Hva IKT muliggjør av samarbeid og kvalitetsutvikling er det viktige, ikke IKT i seg selv». 

Få universiteter i dag har fleksible tilbud selv om høyskolene har det – og noen av utfordringene framover er dobbeltarbeid (konkurranse om de samme studentene, separate tilbud om det samme), kvalitetsutfordringer (gis de beste tilbudene), er campus overflødig og rekruttering. Det er ikke alltid at bevisste valg gjør at man kommer dit man ønsker å komme. 

En trend vi ser i verden i dag er fleksible løsninger, f.eks. streaming. Her er det mye vi bør kunne lære. 

Virkemidler som nevnes er Norgesuniversitetet – de bør styrkes. En annen som blir nevnt er Senter for IKT i utdanningen. For å få fakta på plass er slike undersøkelser som Digital tilstand2011. Nokut nevnes som et annet virkemiddel – vi må sikre at vi har den kvaliteten vi ønsker oss. Den siste som nevnes her er Uninett og satsing på eCampus. Tiltrettelegging av infrastruktur slik at vi kan drive på en hensiktsmessig og fornuftig måte. 

Veien videre: UH-institusjoner som ansvarlige, forankring i ledelsen. eCampus, nødvendig infrastruktur. NUV, IKT-monitoren. SAK-samarbeidet. Kvalitet i fleksibel utdanning; NOKUT, Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk, relevans (Råd for samarbeid med arbeidslivet/RSA) før nyttår. 

I et desentralisert land hvor utdanning er noe av det viktigste vi gjør – her er IKT-støttet fleksibel utdanning det viktigste – det avslutter Kyrre Lekve med i sin innledning.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , .

Gjør leksene for lærerens skyld Liveblog: Digital tilstand 2011 #digtilst11

1 kommentar Add your own

  • 1. Svein Ølnes  |  17.10.11, kl. 12:14

    I tillegg til dei initiativa du har nemnt her, må «Kunnskap kryssar grenser» nemnast. Gjennom fleire prosjekt arbeider Vestlandsforsking m/samarb.partn. for å bidra til meir bruk av nettoverføringar av arr. (også kalla streaming..), i tillegg til auka bruk av videomøte (videokonf.++).

    På kxg.no finst det ein oversikt over aktuelle arr. som blir nettoverførte. Vi samarbeider også med eCampus-prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,497 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: