Kort liveblog: Kyrre Lekve om Digital kompetanse i høyere utdanning #digtilst11

Vi må vite hvordan tilstanden er skal vi kunne legge opp en faktabasert strategi. Det ble sagt under konferansen til Norgesuniversitetet i dag. Kyrre Lekve sa også at «Hva IKT muliggjør av samarbeid og kvalitetsutvikling er det viktige, ikke IKT i seg selv». 

Få universiteter i dag har fleksible tilbud selv om høyskolene har det – og noen av utfordringene framover er dobbeltarbeid (konkurranse om de samme studentene, separate tilbud om det samme), kvalitetsutfordringer (gis de beste tilbudene), er campus overflødig og rekruttering. Det er ikke alltid at bevisste valg gjør at man kommer dit man ønsker å komme. 

En trend vi ser i verden i dag er fleksible løsninger, f.eks. streaming. Her er det mye vi bør kunne lære. 

Virkemidler som nevnes er Norgesuniversitetet – de bør styrkes. En annen som blir nevnt er Senter for IKT i utdanningen. For å få fakta på plass er slike undersøkelser som Digital tilstand2011. Nokut nevnes som et annet virkemiddel – vi må sikre at vi har den kvaliteten vi ønsker oss. Den siste som nevnes her er Uninett og satsing på eCampus. Tiltrettelegging av infrastruktur slik at vi kan drive på en hensiktsmessig og fornuftig måte. 

Veien videre: UH-institusjoner som ansvarlige, forankring i ledelsen. eCampus, nødvendig infrastruktur. NUV, IKT-monitoren. SAK-samarbeidet. Kvalitet i fleksibel utdanning; NOKUT, Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk, relevans (Råd for samarbeid med arbeidslivet/RSA) før nyttår. 

I et desentralisert land hvor utdanning er noe av det viktigste vi gjør – her er IKT-støttet fleksibel utdanning det viktigste – det avslutter Kyrre Lekve med i sin innledning.

Reklamer

One comment

  1. I tillegg til dei initiativa du har nemnt her, må «Kunnskap kryssar grenser» nemnast. Gjennom fleire prosjekt arbeider Vestlandsforsking m/samarb.partn. for å bidra til meir bruk av nettoverføringar av arr. (også kalla streaming..), i tillegg til auka bruk av videomøte (videokonf.++).

    På kxg.no finst det ein oversikt over aktuelle arr. som blir nettoverførte. Vi samarbeider også med eCampus-prosjektet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s