Lørdagsrefleksjoner

17.09.11 at 12:57 Legg igjen en kommentar

Da var jeg tilbake hjemme etter noen utbytterike dager på reise – og det er stadig nye ting å lære. Det har vært svært nyttig å være på tur til Sverige, jeg tror vi har mye å lære av dem – og jeg kommer tilbake med mer om dette etterhvert. Også samtalene med de britiske deltakerne var svært givende – og ga meg mange nye tanker og ideer.

Noen av tingene jeg skal se litt mer på og skrive mer om er hvordan skoler sørger for bred kompetanseheving, hvordan man har klart å integrere 1:1 og i driften videre klarer seg med et budsjett på 4-5% av skolens budsjett, hvordan man evaluerer lærerens undervisning, hvordan man ser på skolen som en bedrift – både i forhold til hvordan man bruker pengene og hvordan man har begynt å tenke markedsføring i en konkurransesituasjon.

For meg som er OneNote-tilhenger++ er det i særdeleshet oppløftende å se skoler hvor OneNote er samarbeidsverktøyet – og hvor man lager og deler undervisningsopplegg og ressurser, også med tanke på ulike typer læringsstiler. Jeg fikk anledning til å kjøre en liten intro til OneNote for en gruppe lærere også – og veldig kjekt at de med en gang så mulighetene og var innstilt på at dette skulle de innføre med en gang.

Selvfølgelig er det slik at det også i Sverige er stor variasjon mellom skoler, men jeg anbefaler virkelig en studietur til noen av de skolene som har kommet lengst – det er en opplevelse og gir inspirasjon.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , , , , .

Liveblog: Child Retention (Sharon Parish) Kunstprosjekt i skolen – alle i sammen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,405 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: