Kost meg med lesebrett i helgen

12.09.11 at 12:00 2 kommentarer

Før helga fikk jeg mitt lesebrett i posten, en Bookeen (Cybook Orizon) – og har kost meg med å lese noen romaner (for å være eksakt 5 stk) i helga. Så var det verdt prisen?

Jeg kjøpte min via digitalbok.no – og jeg synes nok prisen er i stiveste laget. Samtidig var det dette med at den rommer så mye, og jeg har ikke vært fornøyd med å lese bøker på nettbrettet – og lesebrettet var mye mer behagelig i så måte. Det passer bedre i hånda, er veldig lett og skjermen blir jo en annen opplevelse enn PC og nettbrett siden den ikke er så opplyst. Det siste var egentlig nesten litt uvanlig, var så jeg kunne tenkt meg noe mer kontrast enn det som er – men er nok mer vane enn ulempe egentlig.

Jeg leser raskt, veldig raskt, og slik sett blir lesebrettet litt tungvint for meg fordi jeg må bla så ofte. Akkurat touchskjermen for å bla om sidene var jeg ikke direkte imponert over, så jeg har fått meg en teknikk med blaknappen i stedet og det fungerer greit. En annen ting jeg liker er kjempegod batterikapasitet – for meg som er mye på reise er det en fordel med noe som ikke trenger lading så ofte.

Lesebrettet skiller seg ut fra andre brett ved at den egentlig bare skal brukes til å lese bøker. Ikke surfe på nett, tegne, bruke som kalender osv. Er det råflott å ha noe som bare skal brukes til en ting? Tja, det kan man kanskje si. Jeg ser i alle fall at jeg skal ha stor glede av den som er så mye på reise og som er så glad i å lese. Til skole? Tja, ikke helt overbevist – og det er to grunner til det. Den første er opplagt: prisen. Det andre er at jeg mener at digitale læringsressurser ikke handler om å kunne lese en bok i flere typer formater; innbundet eller heftet, som pdf eller epub osv – der må det mer funksjonalitet inn i form av hyperlenker, interaktivt materiale osv. Og her er ikke lesebrettet løsningen. På den andre siden: hvis man tenker seg at alternativet er sekken full av tunge bøker vs et lesebrett som nesten ikke veier noe er jo valget enkelt. Det handler rett og slett om hvordan man tenker seg stoffet skal bli presentert. Jeg tror nok at hvis man tenker bare lesestoff så kan det kanskje svare seg å få lagt over alt pensum til lesebrett og bruke det, men tenker man digital læringsressurs er det helt noe annet.

Ellers var det greit å legge over bøker, og jeg leker meg også med noe programvare for å gjøre om mye av mitt eget til riktig format for lesebrett (og nettbrett) – riktignok med ikke helt forventet resultat ennå…

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , .

Er hver sin PC i klasserommet løsningen? Jeg er på tur. Jeg reiser alene.

2 kommentarer Add your own

  • 1. Torger Åge Sinnes  |  12.09.11, kl. 18:27

    «Jeg leser raskt, veldig raskt»

    …men hvordan?

  • 2. evabra  |  12.09.11, kl. 23:12

    Leser raskt i sin alminnelighet, og da blir lesebrett litt tregt for meg – det var det jeg mente. Samme med lydbøker – leser raskere selv enn å bli lest høyt for. Hvis ikke det var leseteknikken i seg selv du lurte på?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,497 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: