Tastatursnarveier du kanskje ikke visste om?

08.09.11 at 12:25 2 kommentarer

Jeg skriver mye, og for å unngå for mye bruk av mus er jeg tilhenger av å bruke tastatursnarveier slik at jeg kan jobbe mest mulig sammenhengende på tastaturet. Det er mange gode snarveier og jeg har omtalt flere av dem tidligere, men en som jeg ikke har skrevet om er funksjonen i Office-programmene (Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook) som gjør at du raskt kan navigere i menyen uten å bruke musen.

Du trykker rett og slett ALT-tasten raskt, og du vil se at det kommer opp bokstaver og tall i bånd og hurtigtilgangsmenyen. Deretter trykker du bare bokstav/tall for det du skal gjøre og du kommer direkte dit. Hvis jeg i bildet under skulle til lysbildefremvisning trykker jeg rett og slett bokstaven M. Fikst? 
 

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , .

Hvorfor så mange sperrer på datamaskiner og nett? Er hver sin PC i klasserommet løsningen?

2 kommentarer Add your own

  • 1. oisteing  |  08.09.11, kl. 12:43

    Takk for den. Pussig at man ikke en gang har snublet borti denne før. Og at det er mer vanlig å snuble borti den med å trykke på shift-tasten fem ganger på rad.
    Tipset virket litt treigt på min datamaskin, men det skyldes sikkert selve maskin.

  • 2. evabra  |  08.09.11, kl. 12:46

    Ja, noen ganger er skattene godt skjult 🙂 Går raskt her hos meg, så det er nok kanskje maskinen som er problemet hvis tregt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,969 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: