Backchanneling

Backchanneling handler om at man har en kommunikasjonskanal som gjør at deltakere/elever kan delta litt slik i bak-kant. Poenget med det er at man kan stille spørsmål eller kommentere det som blir sagt/sett. Vi ser det ofte på konferanser i form av hashtags på Twitter, men hva med klasserommet? Noen bruker også Twitter (evt Edmodo), noen bruker Facebook. Det er også fullt mulig å få en slik kommunikasjonskanal (holdt på å skrive bakkanal her – men det ville blitt så feil) ved hjelp av samskrivingstjenester som iEtherpad, typewith.me og samskrive.ndla.

Jeg vil i dag anbefale å ta en titt på TodaysMeet.com, den krever ikke registrering og det jeg synes er fint er du kan sette opp hvor lenge den skal være gyldig (noen valg fra 2 timer til 1 år) – den ligger derfor ikke der til «evig tid» slik som på de andre nevnte tjenestene. Det gjør at man slipper å tenke på å slette – og det i seg selv er en fordel synes jeg. Jeg liker ikke at den er litt rotete i teksten (når man skriver en melding så kommer navnet helt tett i) – men det får heller stå sin prøve. Det er et par valgmuligheter også; vise på prosjektor gjør at ting kommer etterhvert som de blir postet og transkribering gjør at man får en kronologisk oversikt (som faktisk er ryddigere i teksten enn prosjektorvarianten)  – denne kan man evt skrive ut.

Meldingene man kan skrive er begrenset av antall karakterer – akkurat som på Twitter – men jeg tror det kan være en fordel. Man må være mer presis i det man lurer på eller det man kommenterer enn man vanligvis ville vært, og kanskje det kan være en hjelp i seg selv når man med få ord skal konkretisere spørsmålet?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s