Lytting må også læres

29.07.11 at 18:04 Legg igjen en kommentar

Selv om det er sommer er det ikke helt stillstand her hjemme. Det er så mange spennende prosjekter som skal i gang til høsten at jeg nesten ikke vet helt hvor jeg skal begynne. I dag har jeg bl.a lagt klart en rekke undervisningstips som vil komme fra skolestart – mer informasjon kommer. Men mellom annen type jobbing har det i dag blitt tid til å se på noen TED-videoer igjen. Jeg finner stadig noen godbiter der og anbefaler alle å ta en titt. I dag har jeg bl.a sett på at algoritmer styrer mye, om global kultur for å bekjempe ekstremisme og overraskende matematikk om byer og bedrifter. Den som får plass på bloggen er en kort video som akkurat har blitt publisert der; Julian Treasure: 5 ways to listen better. Han snakker om at vi har begynt å miste våre ferdigheter når det gjelder det å lytte, noe som er skremmende siden lytting fremmer forståelse. Det handler om å være mer bevisst til lyder rundt seg – og han kommer med noen tips til hvordan vi kan lære oss til å lytte bedre.

Advertisements

Entry filed under: læring. Tags: , , .

Den nye skolen Undervisningstips: Hvilket kunstverk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: