Ukestart i Vågå

09.05.11 at 18:10 Legg igjen en kommentar

Da har jeg vært på besøk på Vågåmo skule, og det var en svært hyggelig opplevelse. Det er en helt ny skole, lys og moderne – og her har de også en spenstig IKT-satsing. Her skal alle elever fra 1. klasse ha hver sin PC, og i dag skulle det egentlig vært storslagen åpning med statsministeren tilstede. Dessverre er han sykmeldt, men 18. mai kan være en aktuell ny dato – så vi får bare vente og se.

Jeg har hatt kurs med  noen av lærerne på skolen, og selv om de ikke følte seg helt digitalt kompetente var det ikke noe å si på engasjementet. De kastet seg friskt ut i det, og jeg tror nok jeg kan si at jeg har fått flere OneNote-brukere etter gårsdagens kurs. Lærerne her var veldig motiverte for å ta i bruk IKT, både fordi man er nødt til å ha digital kompetanse som deltaker i samfunns- og arbeidsliv, men også fordi de ser mulighetene for tilpasset opplæring.

I dag har jeg såvidt vært inne i klasserommet og der var det elever som var ganske høyt oppe i skyene over å ha fått sin egen bærbare PC – de minste (1.-4. klasse) bruker en versjon som heter Classmate. Rektor kunne fortelle at han hadde snakket med en far og spurte hva han syntes om den nye PC’en den håpefulle hadde fått – og faren kunne si at den så fin ut, men eleven hadde tydeligvis fulgt godt med på beskjeden om at ingen skulle røre andres PC…..så faren hadde fått klar beskjed om å ikke røre PC’en i det hele tatt. Jeg tror at når de blir lært opp med en gang og må ta ansvar for egen PC så er de ganske så ansvarsbevisste.

Ellers var det også besøk fra Sverige – og på skolen der hadde også alle elevene PC, og de var veldig fornøyd så langt.

Det skal bli spennende å følge dette prosjektet videre – det blir kanskje ikke så lenge før jeg er tilbake der, og så lenge det er åpent over Sognefjellet er jo reisa nokså grei 🙂

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , .

Jeg blir så lei av å fikse PC’er med spyware En ny OneNote-notatblokk er laget…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,969 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: