Ukestart i Vågå

Da har jeg vært på besøk på Vågåmo skule, og det var en svært hyggelig opplevelse. Det er en helt ny skole, lys og moderne – og her har de også en spenstig IKT-satsing. Her skal alle elever fra 1. klasse ha hver sin PC, og i dag skulle det egentlig vært storslagen åpning med statsministeren tilstede. Dessverre er han sykmeldt, men 18. mai kan være en aktuell ny dato – så vi får bare vente og se.

Jeg har hatt kurs med  noen av lærerne på skolen, og selv om de ikke følte seg helt digitalt kompetente var det ikke noe å si på engasjementet. De kastet seg friskt ut i det, og jeg tror nok jeg kan si at jeg har fått flere OneNote-brukere etter gårsdagens kurs. Lærerne her var veldig motiverte for å ta i bruk IKT, både fordi man er nødt til å ha digital kompetanse som deltaker i samfunns- og arbeidsliv, men også fordi de ser mulighetene for tilpasset opplæring.

I dag har jeg såvidt vært inne i klasserommet og der var det elever som var ganske høyt oppe i skyene over å ha fått sin egen bærbare PC – de minste (1.-4. klasse) bruker en versjon som heter Classmate. Rektor kunne fortelle at han hadde snakket med en far og spurte hva han syntes om den nye PC’en den håpefulle hadde fått – og faren kunne si at den så fin ut, men eleven hadde tydeligvis fulgt godt med på beskjeden om at ingen skulle røre andres PC…..så faren hadde fått klar beskjed om å ikke røre PC’en i det hele tatt. Jeg tror at når de blir lært opp med en gang og må ta ansvar for egen PC så er de ganske så ansvarsbevisste.

Ellers var det også besøk fra Sverige – og på skolen der hadde også alle elevene PC, og de var veldig fornøyd så langt.

Det skal bli spennende å følge dette prosjektet videre – det blir kanskje ikke så lenge før jeg er tilbake der, og så lenge det er åpent over Sognefjellet er jo reisa nokså grei 🙂

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s