Lag ressurshefte (bokskaper)

09.05.11 at 23:35 3 kommentarer

Man kan like eller ikke like Wikipedia – men det er forbløffende mye informasjon som er samlet der, og jeg vet at mange søker etter de tingene de leter etter svar på der. Mye informasjon er veldig god, og jeg henviser tidvis til sider her i forbindelse med oppgaver jeg lager. Sidene lenker gjerne til andre sider med utdypende informasjon – jeg synes det er en god ide; slik at de som trenger mer forklaring kan få det og de som ikke trenger det kan bare lese videre. Jeg har ikke hatt så stort behov for det til nå, men ser at det kanskje kunne være fornuftig av og til å lage ferdig et slags ressurshefte hvor man bruker informasjon fra ulike sider på Wikipedia – og da er Bokskaperen helt ypperlig. I korte trekk betyr det at du kan lage en «bok» som du kan laste ned i noen ulike formater, for eksempel pdf, med de sidene du mener er naturlig å ta med seg (og så slipper du det mange gjør, kopierer, limer inn i et dokument og får problemer med formateringen).

Jeg lagde en demo for meg selv om Vikingtiden – og med fordypning på vikingtiden i Norge. Den kan brukes som en ressurs eller man kan bruke den til å sammenligne med andre læreverk…Jeg valgte å laste ned som pdf, og den var ganske grei syntes jeg – og tror faktisk jeg kommer til å lage noen slike med tanke på å lese offline når jeg for eksempel venter på en eller annen flyplass.

For å få på plass Bokskaper går du i menyen på venstre side på Wikipedia, helt nederst finner du Verktøy – Spesialsider. Gå dit, og nesten helt nederst finner du valget Bok under sideverktøy. Du kan gi boka en tittel og undertittel – og så søker du som vanlig og når du kommer til en side du vil ha med i «boka» så trykker du bare på «legg til denne siden i boka di» (eller fjerne om du skal det). Når du er ferdig trykker du «Vis bok» og så kan du laste den ned (eller evt bestille som trykket bok – jeg kommer nok ikke til å gjøre akkurat det tror jeg, ser ikke helt behovet).


Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , .

Sognefjellet (autocollage) Tidskapselen (undervisningstips)

3 kommentarer Add your own

  • 1. Tidskapselen (undervisningstips) « Eva 2.0  |  10.05.11, kl. 08:27

    […] Jeg liker godt at man må utforske litt og finne ut av ting framfor å få servert fakta. Denne oppgavetypen kan lages på en rekke emner og på ulike måter, men jeg har tatt utgangspunkt i vikingtiden i dag – bare fordi jeg brukte det som tema i innlegget om å lage ressurshefte. […]

  • 2. Arvid Andresen  |  11.05.11, kl. 14:49

    Vi har nettopp diskutert hvordan vi kan lage ressurshefter på en grei måte, så dette passet meget bra. Det er så mange muligheter på nettsidene at man ikke kan oppdage alt selv, men trenger tips. Supert og nyttig som så mye annet på bloggen din.

  • 3. evabra  |  11.05.11, kl. 15:24

    Det var hyggelig å høre – takk for kommentar 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 509,969 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: