Relevant læring

27.04.11 at 13:14 1 kommentar

I dag har jeg sett på Ted igjen, denne gangen John Hunter on the World Peace Game – og jeg anbefaler å ta en titt på dette foredraget. Han forteller om en måte å lære på som er veldig aktuell i dagens diskusjoner, han snakker om interaktivitet, samarbeid, kreativitet – og han snakker om spill. I korte trekk handler det om at han har laget en fantasiverden i klasserommet, den de har nå er i flere etasjer med plexiglass (verdensrom, skylag, jordoverflate, under havet) og med mange figurer på. De bruker den til å simulere ulike handlinger – fra krigshandlinger mellom ulike land til oljeutslipp og global oppvarming, for å se hvilke konsekvenser det får for verden. Krisene kan være av ulik art; de kan også være økonomiske eller man må ta spørsmål basert på etisk tenking. Elevene lager egne «regjeringer» for sine land og de har en liste over ulike ting som skjer – med påfølgende konsekvenser. Han lar elevene styre progresjon, lar elevene ta kontroll i klasserommet – han bare fasiliterer det hele og passer klokken. På denne måten lærer de gjennom erfaring og handlinger, og læringen oppfattes som relevant. Det ville være fint å hatt noe tilsvarende på norsk – og for alt jeg vet kan det jo være noen som har det allerede. I alle fall er dette John Hunter presenterer helt i tråd med hvordan jeg gjerne skulle hatt det – enten det er digitalt eller analogt.

Advertisements

Entry filed under: læring. Tags: , , , , .

Hva hvis? (tid) Rett og feil

1 kommentar Add your own

  • 1. Rett og feil « Eva 2.0  |  27.04.11, kl. 14:03

    […] Når jeg først satt meg ned og så på Ted.com ble det nok et foredrag i dag; Kathryn Schultz: On being wrong. Jeg syntes den var morsom, men også noe å tenke over – og den henger egentlig fint sammen med forrige blogginnlegg om World Peace Game. […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,277 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: