Hvordan holde oversikt i større datasett?

27.03.11 at 16:38 Legg igjen en kommentar

For litt tid tilbake lagde jeg en OneNote-bok om funksjoner i Excel, men ser at jeg helt har glemt dette med å sette opp filter i den – så da passet det fint å skrive litt om det her. Ønsker du «oppslagsverket» jeg har laget i OneNote kan det lastes ned

Filter er en kjekk funksjon som gjør at du kan vise enkelte deler av datasettet, og du kan også lage diagram basert på akkurat de dataene. Du kan filtrere flere kolonner, og i eksempelet i videoen under har jeg laget en liten skoleoversikt fordelt på kommune, skoletype og navn. Da kan man f.eks først velge grunnskole og så kommune for å få de grunnskolene som er i den valgte kommunen – eller du kunne gjort omvendt; først kommune og så skoletype. Du kan legge på farge hvis du ønsker det for å visualisere enda bedre. Jeg minner om at du også kan lage egne regler i betinget formatering for f.eks å fargelegge ulike typer data. En liten forklaring om filter finner du som pdf her.

Videoen her er laget slik; først tok jeg skjermbildevideo med screenr – og den lastet jeg ned til egen PC før jeg brukte sett inn – video i Powerpoint. Jeg la på bakgrunn og tekst, og deretter valgte jeg lagre som – video. Videoen lastet jeg opp på YouTube for å kunne bruke embed her på bloggen. Det er faktisk ikke så tidkrevende som teksten kanskje gir inntrykk av – og det å bruke Powerpoint på denne måten er effektivt i forhold til å distribuere en framvisning, kanskje særlig fordi du her kan legge på tale eller musikk også for å virkelig gjøre den til en ressurs for andre f.eks i skolesammenheng.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , .

Hvorfor reise på konferanser? Noen nye slideserier er laget

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: