Jeg vil – ergo kan jeg….med litt innsats

15.03.11 at 18:47 Legg igjen en kommentar

I dag noen tanker om livet – ikke mer, ikke mindre….

Man kan ikke alltid få det som man vil, men man kan jo prøve å legge forholdene litt tilrette for det. Mange klager over ting som ikke virker eller ting man mangler – men hvorfor ikke prøve å gjøre det beste ut av det man har eller gjøre noe med det man har en reell mulighet til å påvirke. Å bruke tid på å irritere seg over det som ikke kan endres fører ikke noe sted – så bare glem det, likegodt først som sist.

Jeg tror det er en del prinsipper som er like enten man skal starte noe nytt, om man er ansatt et sted, går på skole eller i privatlivet.

  • Det første er at det er mye arbeid hvis man skal oppnå noe – det kommer sjelden av seg selv. Skal man lykkes som etablerer, få gode karakterer eller ha et godt familieliv handler det om å jobbe for det. Disiplin er nok et av nøkkelordene her, og å huske at det er når man går motbakker at man kommer til toppen. For egen del fant jeg ut at jeg måtte formalisere egen kompetanse – og så gjorde jeg det. Mange ting du skulle fått gjort – begynn i den ene enden og fortsett til du er ferdig. Ganske logisk, men kan også være ganske kjedelig.
  • Det andre er det jeg nevner over; ikke irriter deg over det som ikke kan endres – finn heller ut hva du kan endre på og som kan ha betydning for det du skal oppnå. Vær kreativ, finn nye løsninger, bruke de tingene du allerede har og allerede kan. Er nettet nede jobber du analogt framfor å bruke tiden til å irritere deg over at  det er nede. Beslutninger som er tatt er stort sett endelige, bedre å innrette seg etter dem enn å få dårlige dager fordi du er irritert over dem. En av fordelene ved å være menneske er at vi faktisk har ganske mye fantasi, hvis ikke hadde vi vært i steinalderen ennå – bare sørg for å bruke den.
  • Å ha et godt nettverk er viktig uansett hva du driver med og om det er jobb, skole eller privat – men kanskje det er ulike typer nettverk avhengig av situasjon.
  • Et mer bedriftsrettet prinsipp er å tenke på hvem du skal selge til, mer enn hva du skal selge. Det spiller ingen rolle om produktet er aldri så fantastisk (i alle fall i egne øyne) hvis ikke noen er interessert i å kjøpe. Men – vær tro til konsepter og prinsipper – og for meg er integritet også en viktig faktor.
  • Fritid er kostbart – husk at du skal leve også, ikke bare eksistere. Dette er en prinsipp hvor mange synder, i alle fall synes jeg det. Tenk gjennom hva du bruker tiden din til.

Så hva irriterer deg i hverdagen? Er det utstyr som ikke virker eller mangler? At du ikke har tid til å lære nye ting? Hva med å prøve noe nytt i dag? Når det gjelder irritasjonsmomenter; Hva kan du påvirke eller endre og hva kan du ikke endre på? Hva er det verste som kunne skje? Ville det i så fall ta livet av deg? Ta et par skritt tilbake og få litt perspektiv – det lønner seg som regel 🙂

 

Advertisements

Entry filed under: Privat. Tags: .

Effektiv måling av læreres effektivitet i klasserommet? Liten status og noen refleksjoner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,497 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: