Jeg vil – ergo kan jeg….med litt innsats

I dag noen tanker om livet – ikke mer, ikke mindre….

Man kan ikke alltid få det som man vil, men man kan jo prøve å legge forholdene litt tilrette for det. Mange klager over ting som ikke virker eller ting man mangler – men hvorfor ikke prøve å gjøre det beste ut av det man har eller gjøre noe med det man har en reell mulighet til å påvirke. Å bruke tid på å irritere seg over det som ikke kan endres fører ikke noe sted – så bare glem det, likegodt først som sist.

Jeg tror det er en del prinsipper som er like enten man skal starte noe nytt, om man er ansatt et sted, går på skole eller i privatlivet.

  • Det første er at det er mye arbeid hvis man skal oppnå noe – det kommer sjelden av seg selv. Skal man lykkes som etablerer, få gode karakterer eller ha et godt familieliv handler det om å jobbe for det. Disiplin er nok et av nøkkelordene her, og å huske at det er når man går motbakker at man kommer til toppen. For egen del fant jeg ut at jeg måtte formalisere egen kompetanse – og så gjorde jeg det. Mange ting du skulle fått gjort – begynn i den ene enden og fortsett til du er ferdig. Ganske logisk, men kan også være ganske kjedelig.
  • Det andre er det jeg nevner over; ikke irriter deg over det som ikke kan endres – finn heller ut hva du kan endre på og som kan ha betydning for det du skal oppnå. Vær kreativ, finn nye løsninger, bruke de tingene du allerede har og allerede kan. Er nettet nede jobber du analogt framfor å bruke tiden til å irritere deg over at  det er nede. Beslutninger som er tatt er stort sett endelige, bedre å innrette seg etter dem enn å få dårlige dager fordi du er irritert over dem. En av fordelene ved å være menneske er at vi faktisk har ganske mye fantasi, hvis ikke hadde vi vært i steinalderen ennå – bare sørg for å bruke den.
  • Å ha et godt nettverk er viktig uansett hva du driver med og om det er jobb, skole eller privat – men kanskje det er ulike typer nettverk avhengig av situasjon.
  • Et mer bedriftsrettet prinsipp er å tenke på hvem du skal selge til, mer enn hva du skal selge. Det spiller ingen rolle om produktet er aldri så fantastisk (i alle fall i egne øyne) hvis ikke noen er interessert i å kjøpe. Men – vær tro til konsepter og prinsipper – og for meg er integritet også en viktig faktor.
  • Fritid er kostbart – husk at du skal leve også, ikke bare eksistere. Dette er en prinsipp hvor mange synder, i alle fall synes jeg det. Tenk gjennom hva du bruker tiden din til.

Så hva irriterer deg i hverdagen? Er det utstyr som ikke virker eller mangler? At du ikke har tid til å lære nye ting? Hva med å prøve noe nytt i dag? Når det gjelder irritasjonsmomenter; Hva kan du påvirke eller endre og hva kan du ikke endre på? Hva er det verste som kunne skje? Ville det i så fall ta livet av deg? Ta et par skritt tilbake og få litt perspektiv – det lønner seg som regel 🙂

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s