Praktiske søkeoppgaver

01.03.11 at 13:12 1 kommentar

I tråd med foregående innlegg (Finn puslespillbitene) hvor jeg foreslår noen praktiske oppgaver i forhold til å validere nettsider så kommer jeg i dag med et todelt innlegg; teoretisk tilnærming til søk og noen praktiske oppgaver. Selvfølgelig trenger man noe teoretisk kunnskap om emnet, men jeg tror man lærer mest gjennom praktiske øvelser. Jeg har derfor laget noen forslag til oppgaver som du kan la elevene prøve seg på, la dem google i vei – og kanskje det ikke er Wikipedia som gir de beste svarene. La dem prøve seg på noen oppgaver hvor de må sette sammen søk og bruke mulighetene som ligger i søkemotorene til å avgrense. Dette er god digital kompetanse, å kunne finne og filtrere informasjon er og blir viktige ferdigheter.

Last ned presentasjonene som .pptx hvis du har lyst:

  • Powerpoint med oppgaver inneholder forslag til fasit i notatfelt – det framkommer ikke på slidesharepresentasjonen, og den kan lastes ned på denne lenka.
  • Den teoretiske gjennomgangen kan lastes ned her.
Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , , , .

Finn puslespillbitene (kildekritikk) Vurdere nyheter (kritisk refleksjon)

1 kommentar Add your own

  • […] foregående innleggene har handlet om kildekritikk (Finn puslespillbitene) og om søk (Praktiske søkeoppgaver), og for også å få med litt om kritisk refleksjon har jeg lagt opp en liten powerpoint med […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 508,405 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 317 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 317 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: