Lage egne maler i OneNote

Mange spør om å lage maler i OneNote – og det er fullt mulig å lage egne maler, i tillegg til de valgene som ligger der fra før. Det som kanskje er litt problematisk er at man ikke finner funksjonen med en gang!

En løsning er å legge til Sidemaler i båndet, og måten å gjøre det på er som følger (i 2010-utgaven):

Under Fil – Alternativer – Tilpass båndet må du først finne kommandoen. Den finner du kanskje lettes ved å velge kommandoer som ikke ligger på båndet og bla ned (de står alfabetisk). Under en av hovedkategoriene som står på høyre side lager du en ny gruppe (slik det står Maler (Egendefinert)) på bildet under. Marker den nye gruppa du har laget (hvilken kategori du velger å legge den under bestemmer du selv, jeg har valgt visningsmenyen) og velg Legg til. Nå skal du ha fått valget Sidemaler og kan velge mellom flere varianter eller lage en selv.

Nederst i Maler-menyen kan du velge om du skal ha en standard som skal være utgangspunkt for alle malene og der kan du også velge å lagre gjeldende side som mal dersom du har laget en utforming som skal gjenbrukes (f.eks timeplanlegger, rubrikker for vurdering, huskelister osv).

 

Reklamer

One comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s