Interrobang-ideer

Hva er interrobang lurer du kanskje på? Det er faktisk dette «?!» selve ordet betyr, men det er også en nettside med oppgaver – nærmest et spill hvor man har moro med problemer. Elever kan øke ferdigheter innenfor problemløsning og man kan la dem samarbeide med andre om oppgaver i den virkelige verden. Tidligere har jeg skrevet litt om Interrobang på denne lenka.

Foreløpig er den nok veldig «amerikansk», men jeg har litt sans for prinsippet; velg et oppdrag, lag en plan, gå ut og gjør det, skriv om det på nettsiden når du er ferdig og se hva andre har gjort. Det ligger en liten belønning i form av å sanke poeng for de som lurer på det.

Oppgavene kan hvem som helst lage, og her er noen av oppdragene som ligger ute – kanskje noen tips til egen undervisning? :  

  • Få tak i ulike bein og lag et nytt skjelett for et ukjent dyr. Vis med tegninger hvordan dyret så ut.
  • Sett opp en fuglemater og dokumenter hvilke fugler som kommer dit ved hjelp av bilder. Finn ut hva slags type fugler det er og del informasjonen med andre.
  • Det viktigste måltidet om dagen. I tre dager skal du spise det samme som til frokost både til frokost, lunsj og middag. Dokumenter hva du spiser hver dag og hva slags reaksjoner du får fra andre. Reflekter over hvordan du følte deg ved bare å spise slik mat.
  • Lag en collage av hva du ønsker å bli når du vokser opp. Vis collagen og skriv en liten artikkel om hvordan du har planlagt å nå denne drømmen.
  • Kommuniser med noen i et annet land kun gjennom å bruke Bing oversetter. Vis både originaltekst og oversettelse – begge veier.
Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s