Interrobang-ideer

21.02.11 at 20:20 Legg igjen en kommentar

Hva er interrobang lurer du kanskje på? Det er faktisk dette «?!» selve ordet betyr, men det er også en nettside med oppgaver – nærmest et spill hvor man har moro med problemer. Elever kan øke ferdigheter innenfor problemløsning og man kan la dem samarbeide med andre om oppgaver i den virkelige verden. Tidligere har jeg skrevet litt om Interrobang på denne lenka.

Foreløpig er den nok veldig «amerikansk», men jeg har litt sans for prinsippet; velg et oppdrag, lag en plan, gå ut og gjør det, skriv om det på nettsiden når du er ferdig og se hva andre har gjort. Det ligger en liten belønning i form av å sanke poeng for de som lurer på det.

Oppgavene kan hvem som helst lage, og her er noen av oppdragene som ligger ute – kanskje noen tips til egen undervisning? :  

  • Få tak i ulike bein og lag et nytt skjelett for et ukjent dyr. Vis med tegninger hvordan dyret så ut.
  • Sett opp en fuglemater og dokumenter hvilke fugler som kommer dit ved hjelp av bilder. Finn ut hva slags type fugler det er og del informasjonen med andre.
  • Det viktigste måltidet om dagen. I tre dager skal du spise det samme som til frokost både til frokost, lunsj og middag. Dokumenter hva du spiser hver dag og hva slags reaksjoner du får fra andre. Reflekter over hvordan du følte deg ved bare å spise slik mat.
  • Lag en collage av hva du ønsker å bli når du vokser opp. Vis collagen og skriv en liten artikkel om hvordan du har planlagt å nå denne drømmen.
  • Kommuniser med noen i et annet land kun gjennom å bruke Bing oversetter. Vis både originaltekst og oversettelse – begge veier.
Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , , , , .

Lage egne maler i OneNote Sosiale medier som Facebook bør forbys i skolen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: