Sosial trening – bruk tegneserie!

Creaza har kommet med et nytt univers (Du og jeg) som jeg mener har et potensiale innenfor sosial trening (og kulturforståelse). Hvordan skal vi oppføre oss i gitte situasjoner, hva er forventet oppførsel? Dette universet har en del bakgrunner fra hverdagslivet; skolegården, parken, diskotek, kafe, svømmehallen, garderobe, teater, på gata osv – og gjennom å sette inn karakterer og evt flere rekvisitter kan man lage ulike scenarioer og spørre om hva er naturlig å si og gjøre i disse situasjonene – slik som i eksempelet under; hva bør gutten svare, hva bør han gjøre og hvilke konsekvenser vil det ha?

Det er gjerne enklere når man prøver å visualisere, og man kan også tenke seg at man kan lage ulike utfall – hva tror man skjer hvis man svarer slik og så eller hvis man oppfører seg på en gitt måte. Kan man finne andre svar/oppførsel som gir andre konsekvenser?

 
 

 

Reklamer

5 comments

  1. Jeg har så vidt tatt en titt på tegneserieverktøyet i creaza, men ikke tenkt på at det kan brukes til sosial trening. Og jeg som har en aspergersønn… Takk for ideen! Jeg tipser Autismeforeningen, og jeg oppfordre alle lærere og andre som jobber med barn i autismespekteret til å se på muligheten til å bruke verktøyet.

  2. Høres veldig, veldig, veldig bra ut med den metoden med tegneserier.
    Det bør forskes på om det kan hjelpe de med adhd og føtalt alkohol syndrom også.
    Hvilken tegneserier trenger vi for å lage det?

  3. Tja, det er ikke godt å si – men det finnes jo en rekke ulike muligheter på nett i dag. Det store spørsmålet er hva slags type oppgaver man skal lage 🙂

  4. Er det nesten bare kunnskap om autisme og adhd eller er det like mye kunnskap om føtalt alkohol syndrom og trening som hjelper også?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s