En litt annerledes ordsky (tagxedo)

11.02.11 at 23:48 9 kommentarer

Jeg er veldig glad i Wordle, men som et alternativ har jeg testet ut tagxedo i dag. Den er litt annerledes i grensesnittet enn Wordle så den kjennes litt uvant ut, og det jeg kanskje liker minst er at jeg må manuelt velge hvilke ord som skal fjernes fra ordskyen. I Wordle kan jeg velge å ta bort de mest brukte ordene automatisk (også for norsk, i tagxedo virker det bare for engelsk). Det som derimot er styrken er at du kan laste opp dine egne bilder for å skape akkurat den formen du er på jakt etter når du skal presentere tekst visuelt. Det er også flere maler å velge blant, og som i Wordle kan du selvfølgelig skifte farger, font og hvilken vei bokstavene skal vises. På denne siden har jeg brukt et bilde av meg selv, jeg har hentet fram pingvinbildet som ligger i eksempelmappen i bilder og jeg satt inn et spørsmålstegn fra utklipp som jeg deretter lagret som bilde.

 Her finner du mer informasjon om Wordle og tips om hvordan man kan bruke ordsky i undervisningen – og jeg putter på enda noen tips til her som du ikke finner der (og tenk dere også at dere kan lage en form som passer);

  • Få elevene til å komme med synonymer eller antonymer til ord og lag ordskyer for hvert av ordene som det er laget synonym/antonym til (og lag evt ordskyen i form av det ordet som forklares)
  • Få elevene til å skrive ned 1 positiv ting for hver klassekamerat. Samle inn opplysningene og lag en ordsky for hver elev som viser hvilke positive ord som er brukt om hver enkelt og gi det til dem (og hvor ordskyen har samme form som navnet til eleven)
  • Sett inn teksten fra en nyhet og diskuter hva denne teksten kan ha handlet om
  • Alle tekster enten det er dikt, skuespill, avtaler osv kan limes inn og lages ordsky av…lek deg fram selv 
Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , , , , , , .

Bør statistikk være det viktigste i matematikkundervisningen? Ikke-lesere og hvordan du får elever til å bli det

9 kommentarer Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,356 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: