Ikke alltid moro å være på tur

Jeg får vel helst si jeg er vant til å reise, det blir ganske mange turer med fly – og på vinteren kan det være både slik og så når man reiser til og fra Sogn med fly. I dag har det vært en lang og lite produktiv dag, og med start i Oslo siden jeg har hatt noen møter og kurs både i Drammen og Oslo denne uka.  Meningen var å være på et møte med Vest-Agder Fylkeskommune – en tur til det blide sørland, og kvart på seks ringte vekkerklokka slik at jeg skulle nå flybussen til Gardermoen halv syv. Det første som skjedde var at flybussen ble forsinket fordi det stod helt stille på motorveien. I seg selv spilte ikke det så stor rolle, jeg hadde forsåvidt god tid. På Gardermoen fikk jeg levert bagasje på oppbevaring – ingen vits i å drasse med den tur/retur Kristiansand når jeg skulle videre hjem etterpå. På vei mot sikkerhetskontrollen kom det inn melding – flyet var et kvarter forsinket. Det viste seg etterhvert at forsinkelsen ble nesten en time – og når det først begynner slik da følger gjerne flere ting etter. Og jo da….i dag også. Det viste seg at vi ikke fikk landet i Kristiansand, så etter to forsøk ble det å reise til Stavanger. Der ble det venting i flyet mens vi ventet på en avgjørelse; skulle man prøve Kristiansand på nytt, skulle det gå buss til Kristiansand fra Stavanger eller ble det retur til Oslo? Til slutt ble det til at det ble satt opp buss til Kristiansand for de som skulle dit, og vi andre som ikke lenger hadde grunn til å reise dit kunne være med tilbake til Oslo. Møtet med fylkeskommunen var vi dessverre nødt til å flytte til en annen gang, men slik er det når værgudene ikke er på vår side.

Fem over ett var jeg igjen på Gardermoen, og siden mitt fly videre ikke skulle lette før kvart på syv fant jeg ut at jeg måtte prøve å booke om til en tidligere avgang. Lettere sagt enn gjort siden flyet via Ørsta/Volda klokka to var fullt, det samme med flyet som skulle gå klokka fire. Også flyet ti over fire via Sandane var fullt. Selv kveldsflyet mitt var fullbooket, men der hadde jeg jo plass. Jeg fikk derfor en standby for fireflyet og håpefull ble det derfor å få sjekket inn bagasje og gjennom sikkerhetskontrollen nok en gang.

Det viste seg at vi var fire stykker med standbybillett for fireflyet, og til slutt fikk tre stykker plass……men det var ikke plass til meg…Ny standby på neste fly, og en halvtime forsinket begynte man ombordstiging – og så viste det seg at det faktisk var en som ikke var kommet og plassen var min. Ombord kunne kapteinen fortelle at det ikke hadde landet fly i Sogndal i dag og at det var usikkert om vi kunne lande på Sandane – så sannsynligheten for at det ble Bergen og så buss hjem var høy. Det viste seg at han hadde rett med Sandane, det ble ingen landing – så jeg var helt sikker på at nå ble det Bergen. Men…så viste det seg at det faktisk var litt lettere på flyplassen i Sogndal og at vi skulle gjøre et forsøk. Jeg tror kanskje jeg var den aller gladeste på flyet når det viste seg at vi kom ned – det første lyspunktet på en lang dag med fly hit og dit. Nå er jeg spent på hvordan det blir til uka – da skal jeg fly igjen….

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s