Leker meg med enkel programmering (Kodu)

I dag er det leking som foregår på hjemmefronten, både med Kinect på Xbox’en og Kodu på PC’en. Kodu kan også overføres til Xbox’en, men det har jeg ikke forsøkt ennå – det får bli det neste steget..

Kodu er et visuelt programmeringsspråk, en enkel måte å lage spill på og som gjør at man må tenke i naturlige sekvenser. Man gir objektene (eller figurene om du vil) ulike typer kommandoer som de skal utføre – og er en fin måte å vise hvordan ting må skje i riktig rekkefølge og hvilke konsekvenser de ulike kommandoene har.

Det hele er veldig enkelt, men man kan lage relativt avanserte spill med poengberegninger og hvor ting skal skje når andre ting inntreffer – f.eks at man finner noe, gir bort noe eller når en viss poengsum. Selvfølgelig blir det ikke helt som spill du kjøper i butikken, men moro er det likevel. I tillegg til å overføre og spille på Xbox’en som nevnt innledningsvis kan du sende over programsnutten til andre som har installert Kodu på egen PC – og så kan de spille det også.

Kodu er derfor fint til å lære å tenke i prosesser; det blir som om man har en blindebukk som man skal gi kommandoer til – først handling og så aksjon. F.eks kan man gi beskjed om at vedkommende skal ta av øyebindet og se seg rundt og når man ser ett eller annet skal man gjøre ett eller annet – eller at vedkommende først skal gå fram/tilbake og gjøre noe, deretter skal vedkommende gjøre noe annet. Jeg tenker at dette kanskje kan være artig øvelse for de som er på slutten av mellomtrinnet eller på ungdomstrinnet – ikke på grunn av programmeringen, mest fordi språket er engelsk.

Mer informasjon og lenke for gratis nedlasting av Kodu finner du på denne lenka, det kan være du må installere en tilleggskomponent – det får du i så fall beskjed om. Når det er installert finnes det noen leksjoner man kan gå gjennom for å få litt taket på hvordan man programmerer, men spesielt vanskelig er det ikke – det er nok mest tiden…..fort gjort at klokka går når man lager terreng og prøver ut ulike kombinasjoner av kommandoer….

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s