Leker meg med enkel programmering (Kodu)

05.02.11 at 15:37 1 kommentar

I dag er det leking som foregår på hjemmefronten, både med Kinect på Xbox’en og Kodu på PC’en. Kodu kan også overføres til Xbox’en, men det har jeg ikke forsøkt ennå – det får bli det neste steget..

Kodu er et visuelt programmeringsspråk, en enkel måte å lage spill på og som gjør at man må tenke i naturlige sekvenser. Man gir objektene (eller figurene om du vil) ulike typer kommandoer som de skal utføre – og er en fin måte å vise hvordan ting må skje i riktig rekkefølge og hvilke konsekvenser de ulike kommandoene har.

Det hele er veldig enkelt, men man kan lage relativt avanserte spill med poengberegninger og hvor ting skal skje når andre ting inntreffer – f.eks at man finner noe, gir bort noe eller når en viss poengsum. Selvfølgelig blir det ikke helt som spill du kjøper i butikken, men moro er det likevel. I tillegg til å overføre og spille på Xbox’en som nevnt innledningsvis kan du sende over programsnutten til andre som har installert Kodu på egen PC – og så kan de spille det også.

Kodu er derfor fint til å lære å tenke i prosesser; det blir som om man har en blindebukk som man skal gi kommandoer til – først handling og så aksjon. F.eks kan man gi beskjed om at vedkommende skal ta av øyebindet og se seg rundt og når man ser ett eller annet skal man gjøre ett eller annet – eller at vedkommende først skal gå fram/tilbake og gjøre noe, deretter skal vedkommende gjøre noe annet. Jeg tenker at dette kanskje kan være artig øvelse for de som er på slutten av mellomtrinnet eller på ungdomstrinnet – ikke på grunn av programmeringen, mest fordi språket er engelsk.

Mer informasjon og lenke for gratis nedlasting av Kodu finner du på denne lenka, det kan være du må installere en tilleggskomponent – det får du i så fall beskjed om. Når det er installert finnes det noen leksjoner man kan gå gjennom for å få litt taket på hvordan man programmerer, men spesielt vanskelig er det ikke – det er nok mest tiden…..fort gjort at klokka går når man lager terreng og prøver ut ulike kombinasjoner av kommandoer….

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , , , .

Virtuelle kunstgallerier Vurdering for læring

1 kommentar Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: