Liten statusrapport i desember

07.12.10 at 11:32 Legg igjen en kommentar

Da var jeg tilbake igjen til det jeg omtaler som «jordens navle», nemlig Kaupanger etter noen ganske hektiske uker – og det har denne bloggen fått merke…det har rett og slett ikke vært rom for å skrive mye, men nå skal det bli litt mer igjen framover.

Det er egentlig bra det er hektisk; det viser at det foregår ting innenfor satsing på IKT i skolen. Nå har jeg hatt innføringskurs i OneNote for noen skoler i Buskerud og Sør-Trøndelag – disse skal være med på prosjekt på vårparten. Prosjektet handler om å ta i bruk OneNote både for elever og lærere i videregående skole, og målet er å vise hvordan man gjennom å bruke hensiktsmessige verktøy kan organisere informasjon på en effektiv måte – enten det er forberedelse til undervisning, deling av informasjon og ikke minst for elevene å kunne finne igjen notater ++. I tillegg til introkurs får disse skolene ekstra drahjelp med webinar og med epostsupport dersom de har behov for hjelp. Dette tror jeg skal bli bra.

I tillegg har jeg hatt konferanse med grunnskoler i Sogn og Fjordane og vi forsøkte å gjøre det håndfast siden jeg har mest tro på det, og hadde med meg både Fronter, Microsoft, Interactive Norway, Moava og More (mobile). Parallellt hadde epedagogene i Sogn og Fjordane fylkeskommune en samling på samme sted, og på den måten kunne de delta på de delene av grunnskolekonferansen som var interessant for denne målgruppen, i tillegg hadde jeg en økt også med disse om OneNote. Jeg synes det er fornuftig å «samle troppene» på denne måten framfor at vi sitter på hver vår tue og planlegger – håper vi kan få til mer av dette framover.

Jeg har også hatt en hyggelig dag med Rjukan vgs – både med en innføring i OneNote og en rekke andre verktøy; ikke fordi at de skal bli eksperter på alt, mest for å gi et lite glimt av mulighetene som er tilgjengelige.

Nå skal det som nevnt bli litt roligere med reising noen uker og mer tid til å lese og skrive her (i tillegg til at det må bli litt juleforberedelser selvfølgelig). Et lite koseoppdrag i morgen; da skal jeg snakke om Digital Storytelling med bibliotekarer og så vet jeg at jeg får med noen lærere fra Odda også – og det skal bli kjekt å møte «gamle» twitterkjente IRL (in real life).

Siden jeg også arbeider en god del for TV2Skole er det hyggelig å få så mange gode tilbakemeldinger når jeg reiser rundt, og det er hyggelig å se at det kommer stadig nye abonnenter der.

En av de tingene som tydeligvis alle lærerne har likt når jeg har vært ute og presentert er ZoomIt – så det får bli dagens tips til de som ikke har installert dette lille gratisprogrammet. Det blir alltid spørsmål om hva jeg bruker når de ser jeg bruker det i praksis 🙂 Jeg har skrevet om dette på Microsoft Utdanning sin blogg – så på denne lenka finner du både informasjon og lenke for nedlasting.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , , .

Desember allerede…. En liten tidsreise i nær fortid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: