Liveblog: Geir Dahlberg, BFK

I dag har jeg fått være med BFK på samling – første del av programmet har jeg liveblogget Microsoft Utdanning sin blogg, se innleggene på disse lenkene:

Denne neste delen blogger jeg her. Nå er det Geir Dahlberg (Hønefoss vgs) som skal fortsette med samme tema; læringsstøttende vurdering. Se også http://iktogskoleutvikling.blogspot.com/2010/02/underveisvurdering-erfaringer-fra.html.

Læringsstøttende vurdering i It’s Learning

  • Bruke karakterbok til all vurdering – vi bruker denne til all vurdering, vi ønsker at alle bruker den, også muntlige framføringer kan man legge inn med en liten kommentar.
  • Systematikken blir bedre – opplevde dette i fjor i forhold til prosjektet.
  • Konkretisering krever øvelse
  • Bruk av kommentarfelt til 1-3 mestringspunkter og 1-3 vekstpunkter kan hjelpe?

Kommentar: lurt at det ligger i læringsplattformen – da havner ikke arket i søppelbøtta, det ligger lagret på en lett tilgjengelig plass.

Vi bør ha mer fokus på at enda flere lærere bruker systemet med innlegging i ITL gjennom hele året, samt det å formulere gode, konkrete mestringspunkter og vekstpunkter slik at elevene kan nyttiggjøre seg tilbakemeldingene. Det siste kan nok kreve både kursing og øvring før vi får det til ordentlig. Men uansett er det hvordan lærer gir tilbakemeldingene gjennom hele året som er viktig, ikke bare det som skjer rundt halvårsvurderingen.

Geir sier at selv om læringsplattform kan hjelpe til med mye så er det ting som ikke kan gjøres her. Han vil ta fram noen andre typer verktøy også. Han viser først samskrivingsdokument (Etherpad) og viser til ndla sine pads på samskrive.ndla.no. Et annet lite morsomt program er CaptionTube for å lage undertekster på video – Geir viser en videosnutt som han har oversatt (veldig artig video fra Live at the Apollo – mye latter her). Geir viser glogster (se fanen IKT-ferdigheter og nede på tips for å se mer om denne interaktive posteren), digital storytelling: han viser moviemaker – enkelt å lage – og han viser en film laget av en elev som har brukt stillbilder, musikk og voiceover. Atekst er en av de tingene Geir synes er bra å kunne sette inn i It’s Learning, og han viser fram Wolfram Alpha – spør om mange kjenner til denne (ikke så veldig mange synes jeg). Tips fra Jan Arve Overland: du kan skru på Wolfram Alpha i Google.

Geir sier at det er mange måter å ta inn verktøy i læringsplattformen – bruk embed eller sett i alle fall inn lenke, f.eks gapminder, flickr, google docs, google kalender (Hønefoss vgs har lagt inn årskalenderen i google kalender), google maps, ulike typer kalkulatorer, matematikkeditor, google skjema (Geir har brukt det for å lage skjema for at elevene skal melde inn hvem som er tillitselev osv – får ut resultat ferdig i regneark), youtube, slideshare osv. Tipser om TubeChop hvor du kan «beskjære» video til det avsnittet du vil. Man kan også «bake inn» innhold fra NDLA. Geir viser også hvordan han har lagt ut powerpointpresentasjoner til f.eks slideshop eller issuu – da bare embedder man inn slik at de ikke er lagret i læringsplattform, de bare vises fram der. Geir viser prezi som presentasjonsprogram, Bokhylla.no, ulike brosjyrer (har lagd skolebrosjyre på scribd). Avslutningsvis viser han hvordan man kan embedde ting fra nrk skole i plattformen, tidligere kunne man bare lenke.

Reklamer

One comment

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s