Liveblog: Geir Dahlberg, BFK

14.10.10 at 12:33 1 kommentar

I dag har jeg fått være med BFK på samling – første del av programmet har jeg liveblogget Microsoft Utdanning sin blogg, se innleggene på disse lenkene:

Denne neste delen blogger jeg her. Nå er det Geir Dahlberg (Hønefoss vgs) som skal fortsette med samme tema; læringsstøttende vurdering. Se også http://iktogskoleutvikling.blogspot.com/2010/02/underveisvurdering-erfaringer-fra.html.

Læringsstøttende vurdering i It’s Learning

  • Bruke karakterbok til all vurdering – vi bruker denne til all vurdering, vi ønsker at alle bruker den, også muntlige framføringer kan man legge inn med en liten kommentar.
  • Systematikken blir bedre – opplevde dette i fjor i forhold til prosjektet.
  • Konkretisering krever øvelse
  • Bruk av kommentarfelt til 1-3 mestringspunkter og 1-3 vekstpunkter kan hjelpe?

Kommentar: lurt at det ligger i læringsplattformen – da havner ikke arket i søppelbøtta, det ligger lagret på en lett tilgjengelig plass.

Vi bør ha mer fokus på at enda flere lærere bruker systemet med innlegging i ITL gjennom hele året, samt det å formulere gode, konkrete mestringspunkter og vekstpunkter slik at elevene kan nyttiggjøre seg tilbakemeldingene. Det siste kan nok kreve både kursing og øvring før vi får det til ordentlig. Men uansett er det hvordan lærer gir tilbakemeldingene gjennom hele året som er viktig, ikke bare det som skjer rundt halvårsvurderingen.

Geir sier at selv om læringsplattform kan hjelpe til med mye så er det ting som ikke kan gjøres her. Han vil ta fram noen andre typer verktøy også. Han viser først samskrivingsdokument (Etherpad) og viser til ndla sine pads på samskrive.ndla.no. Et annet lite morsomt program er CaptionTube for å lage undertekster på video – Geir viser en videosnutt som han har oversatt (veldig artig video fra Live at the Apollo – mye latter her). Geir viser glogster (se fanen IKT-ferdigheter og nede på tips for å se mer om denne interaktive posteren), digital storytelling: han viser moviemaker – enkelt å lage – og han viser en film laget av en elev som har brukt stillbilder, musikk og voiceover. Atekst er en av de tingene Geir synes er bra å kunne sette inn i It’s Learning, og han viser fram Wolfram Alpha – spør om mange kjenner til denne (ikke så veldig mange synes jeg). Tips fra Jan Arve Overland: du kan skru på Wolfram Alpha i Google.

Geir sier at det er mange måter å ta inn verktøy i læringsplattformen – bruk embed eller sett i alle fall inn lenke, f.eks gapminder, flickr, google docs, google kalender (Hønefoss vgs har lagt inn årskalenderen i google kalender), google maps, ulike typer kalkulatorer, matematikkeditor, google skjema (Geir har brukt det for å lage skjema for at elevene skal melde inn hvem som er tillitselev osv – får ut resultat ferdig i regneark), youtube, slideshare osv. Tipser om TubeChop hvor du kan «beskjære» video til det avsnittet du vil. Man kan også «bake inn» innhold fra NDLA. Geir viser også hvordan han har lagt ut powerpointpresentasjoner til f.eks slideshop eller issuu – da bare embedder man inn slik at de ikke er lagret i læringsplattform, de bare vises fram der. Geir viser prezi som presentasjonsprogram, Bokhylla.no, ulike brosjyrer (har lagd skolebrosjyre på scribd). Avslutningsvis viser han hvordan man kan embedde ting fra nrk skole i plattformen, tidligere kunne man bare lenke.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, læring. Tags: , , , , .

Kreativ tenking Noen stikkord til #BFK

1 kommentar Add your own

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: