Liveblog: Teknologi for deling

Inne på en litt mer teknologisk sesjon, først ut er Endre Valdersnes fra Umoe IKT Bergen (og denne er litt reklamepreget føler jeg, men tar den med fordi det viser hvordan man kan jobbe effektivt bare man har gode løsninger).

Han viser hvilke verktøy han har som bruker; headset, PC, mobil, høyttaler og et kamera. Det viktigste sier han er Outlook2010 – det er her han kommuniserer, her har han kontroll. Han viser hvordan det fungerer i praksis – holder mus over navnet og får fram infomrasjon.

Han har en iPhone og har lagt inn OCS-tilgang. Han kan se hvem som er online, har de nærmeste kontaktene sine. Han har knyttet alle inn i sitt lille nettverk. Nå vil han vise hvordan det skjer i praksis;

Han får logg på alle samtaler han har hatt, når han ringer ut vises mobilnummeret (går både til kontortelefon og mobiltelefon samtidig). Sier at han med sitt verktøy kan holde en ganske stor videokonferanse. Viser hvordan han får opp kontaktkort med ulike valg; telefon, epost, video mm. Fordelen er at han har oversikt. Han ser når folk er opptatt – han ser når de er tilgjengelig. Han forteller; når jeg tar opp telefonen for å ringe ut – da ser alle mine kontakter at jeg er opptatt i mobilen. Kan også merke for statusendring – hvis en kontakt er opptatt kan Endre få beskjed når kontakten blir ledig. Brukerne kan sette status, styre sin egen tilgjengelighet. Viser når man er i møte, når man er opptatt – har kobling mot kalenderen.

Spør: har mange brukt telefonkonferanser? brukt konferanse i OCS’en? (ingen svarer)

Jeg kan gå inn i Outlook og sette opp møte eller conferancecall – i sistnevnte får han tildelt ressurser fra Communicationserveren. Sender så ut mailen som vanlig møteinnkalling og folk kan ringe inn og delta. Fungerer ypperlig.

Viser hvordan han kan gå inn i conversation history og se når han har ringt sine kontakter eller de har ringt ham. Viser hvordan han kan ringe opp et av møterommene i Bergen og hvordan det framkommer med video.

Viser sin OCS-pakke – og sier at i tillegg er det nye tjenester ¨på «toppen» – og vil vise en av dem. Viser en kobling mellom en rørleggergruppe, kart og hvem som er nærmest stedet der noe skal gjøres. Kan sende melding enkelt til alle via msn-feltet. Viser statusendringsfunksjonen. Stikkord: samordnet kommunikasjon. Jobb effektivt og sømløst uavhengig av hvor man er. Etterpå viser Endre fram Tandberg Movie 3 – tjenesten leies av Umoe IKT, klienten trenger bare webkamera og Tandberg Mocie SW. Her kan man abonnere på en tjeneste som en hosted løsning – et alternativ til det å investere i egen infrastruktur.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s