Mattelærer på nett?

27.08.10 at 17:38 Legg igjen en kommentar

I dag fikk jeg tips om et prosjekt i Sverige via @turboluth som kalles «Mattecoach på nätet«. Det er et samarbeidsprosjekt mellom flere aktører som gjør at man kan få kontakt med lærerstudenter på kveldstid (16-19) på f.eks MSN og spørre om matematikkspørsmål, og de er tydelige på at de ikke skal gi svarene – her handler det om å gi undervisning. Ikke minst viser det også hvordan man  kan gå utenfor klasseromsveggene og hente kompetanse – hvorfor bare begrense det til kveldstid? Tenk å få kontakt med noen som kanskje har spesifikk kompetanse innenfor et fagområde i skoletiden også gjennom videokonferanse, IM, Skype osv.

Jeg har sett noe lignende tidligere, men det har stort sett vært private som har solgt undervisningstjenester – nærmest en privatlærer man betaler for. Interessant er det i alle fall, og jeg tror at hvis noe slikt ble satt i gang ville pågangen vært stor….så jeg håper og venter og ser om noen griper utfordringen.

Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen. Tags: , , , , , .

Liten statusrapport Lurer du på hvordan noen med ADHD opplever klasserommet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: