Skriv ut det du vil fra nettsidene

10.08.10 at 20:18 Legg igjen en kommentar

Når du skal ta utskrift fra en nettside får du ofte med mye unødvendig informasjon, den blir rett og slett litt rotete. På Go2Web20 fant jeg et godt tips som hjelper deg med akkurat dette problemet; webverktøyet printwhatyoulike, gratis og enkelt.

Du går til nettsiden og skriver inn URL’en (URL er fortsatt nettadressen du finner øverst i nettleseren, den som starter med http:// osv…). I eksempelet har jeg valgt min egen blogg slik at jeg ikke «trår noen på tærne». Deretter trykker du Start.  

Du har flere mulige valg i menyen på venstre side; du kan øke/minske skriftstørrelse, endre font (skrifttype), ta bort bakgrunn/bilder/marger. Som du ser av bildet under har jeg tatt bort bakgrunn og markert en boks – den som markerer en av fanene på siden. Da får du flere valg; isolere, fjerne, øke og minske i størrelse, spare eller velge mer. Jeg valgte å fjerne mange slike enheter slik at siden skulle bli mer utskriftsvennlig slik du ser i det siste bildet i dette innlegget – her har jeg i tillegg valgt å øke skriftstørrelsen. Trykk Print og skriv ut. Resultat: mye ryddigere når du skal ha utskrift (og husk at du kan sende slike også til OneNote, lage pdf osv av dem hvis du ikke nødvendigvis trenger å ha en papirutskrift…i alle fall ikke med en gang)


Advertisements

Entry filed under: IKT i skolen, web2.0. Tags: , , .

Drep gode ideer med en gang! Entreprenørskap i Finland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: