Nyhetsbrev på epost – gode tips

10.08.10 at 15:04 Legg igjen en kommentar

Copyblogger er et nettsted hvor jeg ofte finner god informasjon, og i dag var ingen unntakelse fra regelen: nemlig artikkelen «5 Reasons Why No One Is Reading Your Email Newsletter». Det hender jeg abonnerer på nyhetsbrev, og det hender jeg avmelder meg også – og nevnte artikkel setter fokus på fem viktige punkter man bør huske på hvis man tilbyr nyhetsbrev fra eget nettsted eller bedrift. Her et sammendrag:  

 1. Nyhetsbrevet gir ikke noe
  Det er litt slik jeg skrev over – man melder seg på, og så melder man seg av igjen…Grunnen: nyhetsbrevet inneholder ikke hjelpsomme artikler eller gode ideer – det er bare reklame. Selv om du reklamerer mye for deg selv vil ikke dette hjelpe hvis du ikke leverer noe som faktisk blir lest. Det er lettere å sende ut reklame enn å skrive gode artikler, men resultatet blir fort at du mister lesere.
 2. «Stemmen» i brevet vises ikke
  Når du snakker med noen kan de fort høre om du er opphisset eller har andre sterke følelser for tema dere snakker om. Å få ned den følelsen på trykk, å vise at dette er noe du er sterkt engasjert i derimot – det er adskillig vanskeligere. Et tips for å komme videre; ring noen og be dem stille deg spørsmål om tema – ta opptak av samtalen og skriv ned det du sa i etterkant.
 3. Du forteller ikke historier
  Struktur er ikke hemmeligheten bak et godt nyhetsbrev, historier er. Drama selger alltid! Gode tips til hvordan du forteller gode historier finner du i et par tidligere blogginnlegg; «Vil du endre verden? Fortell en god historie» og «Engasjerende læring gjennom historiefortelling».
 4. Du er halvhjertet i forhold til lesernes engasjement
  Du kan ikke håpe at kundene/leserne vil handle, du må be dem om det. Hvis du vil at de skal trykke på en lenke skriver du Trykk her – og forteller hvorfor..Vil du at de skal kjøpe noe – fortell dem det! Vil du at de skal sende epost må du fortelle det tydelig; Trykk her for å sende en epost for å ……Men husk: hvis du er helt fremmed for dem vil de ikke reagere uansett
 5. Du har uregelmessig frekvens
  Det er ikke tilfeldig at nyhetene kommer til samme tid hver kveld, og når du skrur på TV’en på det tidspunktet forventer du faktisk at det er nyhetene som kommer…slik er det også med både nyhetsbrev og blogginnlegg (så fikk jeg nevnt det igjen også)
Advertisements

Entry filed under: Foretakstrategi, Organisasjonskunnskap, web2.0. Tags: , , , , .

Selvforklarende tall IKT-ferdighet man bør kunne: (digitale) bilder hvor man kan zoome inn/ut

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

 • 516,944 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: