Lag flotte fotomontasjer på rekordtid (photovisi)

I dag har jeg testet ut Photovisi – en gratis og grei tjeneste for å lage fotomontasjer. Webtjenesten krever heller ikke registrering :-)…kanskje noe å tenke på for feriebildene?

Det hele er veldig enkelt:

 • Gå til nettsiden
 • Velg hvilken utforming/mal du skal bruke (select template)
 • Deretter trykker du på Add Items for å laste opp bilder. Du velger om du skal hente fra harddisk eller om du skal hente fra webkamera. Jeg valgte å ta noen feriebilder som jeg har lagret på PC’en i dette eksemplet (det kommer opp en utforsker på vanlig måte – husk at du kan velge flere i rekkefølge ved å holde nede shift og trykke på det første og siste i rekkefølgen eller holde nede ctrl for å velge flere uten at de er i rekkefølge)
 • På canvasen (lerretet) kommer bildene opp, og ved å trykke på dem kan du flytte dem, rotere og endre størrelse. Du kan også fjerne bilder ved å markere og trykke Delete i menyen til høyre og du kan beskjære bilder ved å trykke på bildet og så velge Crop i høyre meny – da markerer du det området du vil ha og trykker Apply (står over bildet) når du er ferdig. Dobbeltklikker du på et bilde kommer det fremst.
 • Velg evt et bilde som bakgrunn (add background photo) eller velg en bakgrunnsfarge ved å trykke i den svarte firkanten for å få opp fargevalgene
 • Når du er fornøyd med arrangering av bilder trykker du Save
 • Velg oppløsning (resolution 1024×768 eller 1600×1200) og når det er ferdig trykker du Upload og deretter klikker du på Click here to download your Collage (dette synes jeg var litt rart – å bruke både Upload og Download..)
 • Velg deretter Click here to download your collage (litt tåpelig at dette skal gjøres to ganger og i hvert sitt skjermbilde, men slik er det altså)
 • Bildemontasjen får du lagret som .jpg – velg hvor du vil lagre den og du er ferdig..

Det går utrolig raskt og greit, men jeg vil nevne et par ting; det ene er at montasjen du laster ned er merket med www.photovisi.com i hjørnet og det andre er at bildene kan bli beskåret litt feil avhengig av hva slags bilderamme man bruker (noen bilder som egentlig ligger som landskap blir passet inn i en portrettramme osv). Du kan heller ikke legge til tekst. Her ser du min ferdige montasje – og vil du ha dette innlegget som pdf kan du laste ned her.

2 kommentarer

 1. I same gate, men kanskje litt enklare finn ein ript.com. Programmet installerer ein og så kan ein dra bilete frå utforskar eller nettlesaren. I tillegg kan ein dra og sleppa tekst til programmet.

 2. Alltid gode tips fra deg Guttorm 🙂 – har ikke prøvd selv ennå, men skal absolutt ta en titt. Tusen takk.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s