De viktigste årstallene i norsk historie?

Jeg tenkte jeg skulle lage en form for infographic i dag – en slags visuell framstilling av et eller annet tema. Det å visualisere synes jeg er en fin måte når man skal presentere f.eks lærestoff, og det er ufattelig mange måter man kan gjøre det på – fra det enkle til det avanserte, og min utgave i dag hører nok helst til i kategorien enkel. Temaet jeg kom fram til at jeg skulle representere ble norsk historie.

Jeg har derfor spurt på Twitter om hvilke årstall man ville nevne som viktige i norsk historie og under ser du svarene jeg fikk på spørsmålet. Jeg har laget tall og bildestørrelser slik at de samsvarer med hvor mange som har sagt de samme årstallene – det blir derfor en slags bildeutgave av wordle, og jeg liker godt denne måten å vise hvor mange som har sagt det samme. Bildene (hentet fra wikipedia) står også i en slags tidslinje. (du kan laste ned .pptx her – og for 1997/2003 kan du laste ned .ppt her…lønner seg å høyreklikke, velge «lagre mål som» framfor å velge åpne)

Litt overraskende for meg var at Ekofisk dukket opp som forslag – dette store funnet hadde ikke jeg tenkt på i første omgang, men jeg er helt enig i at dette var en viktig hendelse for Norge som nasjon.

Hva synes du? Er dette representativt for hva vi bør kunne om vår historie?

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s