Making a statement (selg ideen din – kort og konsist)

Av og til kan det være vanskelig å få uttrykt akkurat det du har lyst til å si på noen få linjer – det å få uttrykt sitt «statement» for å si det på godt norsk. Det å uttrykke seg godt kan hjelpe i så mange situasjoner – tenk bare hvis du skal selge inn en ide til dine kollegaer eller overordnede, at det er utstyr du gjerne skulle hatt? Det har kommet en tjeneste som hjelper deg med å strukturere det du ønsker å si (Buzzuka)- men denne hjelper deg bare hvis du skriver engelsk, så jeg har tatt noen av tipsene og oversatt til norsk.  (Og man kan godt bruke disse tipsene i en undervisningssituasjon også så det er sagt – lag oppgave rundt tema reklame som skal være en sjanger på mellom/ungdomstrinn og la dem lage en selgende tekst for et eller annet produkt eller tjeneste gjennom å bruke denne «matematiske» framgangsmåten).

Først må du stille deg noen spørsmål – du må klargjøre fakta:

 • Hvem er målgruppen?
 • Hva er målgruppen sitt problem?
 • Hva er din løsning?
 • Hva skiller deg ut fra andre?
 • Hvilke fordeler leverer du?

Deretter må du finne pasjonen:

 • Hva er WOW-faktoren for din målgruppe? Hva er det som kan «trigge» dem – her skriver du det i form av et spørsmål; gjerne begynn med «Hva om…», «Tenk om….» eller «Hva hvis du…»
 • Hva er din WOW-faktor? Hva gjør deg oppglødd i forhold til dette? Når du tror på deg selv vil den positive energien bli ditt sterkeste kort. Del din pasjon, f.eks «jeg elsker å skrive, og å bli hørt»

Sett deretter sammen på denne måten:

statement = målgruppen sin pasjon (WOW-faktor) + målgruppen sitt problem + hva skiller deg ut + hva er dine fordeler + hva er din løsning + hva er din pasjon.

Du må selvfølgelig polere litt i teksten, noe skal kanskje ikke være med (er dobbelt slik jeg har under i målgruppens problem og målgruppens pasjon) – men det er en hjelp til å strukturere i alle fall.

Her er et eksempel (man må smake sin egen medisin) – og jeg tok derfor utgangspunkt i egen blogg og det jeg skriver her når jeg skriver om bruk av IKT i undervisningen med utgangspunkt at jeg skulle markedsført bloggen (den ser litt selvgod ut, men den får holde som eksempel).

 • Målgruppe; lærere som ønsker å utvide sin digitale horisont
 • Målgruppens problem; har for lite digital kompetanse
 • Min løsning; blogginnlegg på Eva2.0
 • Hva skiller meg ut; lettleste og konkrete tips som kan tas i bruk med en gang eller omarbeides
 • Fordel; publiseres under åpen lisens (materialet kan fritt brukes, omarbeides og distribueres)
 • Målgruppens pasjon; Tenk om du fant en enkel måte å tilegne deg digital kompetanse på?
 • Min pasjon; Jeg inspireres av at mine tips blir lest, og ikke minst brukt ute i skolene

Statement:

Tenk om du fant en enkel måte å tilegne deg digital kompetanse på? At du som lærer kunne utvide din digitale horisont, fant lettleste og konkrete tips som du kunne ta i bruk med en gang – materiale som fritt kan benyttes, omarbeides og distribueres? Sjekk ut bloggen Eva2.0; jeg inspireres av at mine tips blir lest, og ikke minst brukt ute i skolene.

5 kommentarer

 1. Jeg tenker på å bruke mer tid på bloggen din. Jeg finner stadig vekk interessante ting, men du er så effektiv at jeg rekker ikke å lese alt.

  Det er fint at du bruker CC-lisens.

 2. Så hyggelig 🙂 – blir inspirert som du ser….Jeg vet at innlegg kommer i rask rekkefølge, men tror at mange bruker RSS-feed for å holde oversikt – og det blir stadig flere som abonnerer på innlegg som epost også pga dette (RSS har jeg skrevet om under fanen IKT-ferdigheter på toppen, epost kan man abonnere på øverst i høyre kolonne).

 3. Forresten morro at det dukker opp Sydney, New South Wales nede på siden når jeg klikker meg innom

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s