Epost til meg?

Dagens første (ser nemlig ikke bort fra at det skal komme flere) innlegg i dag skriver jeg fordi jeg skal ta det med som eksempel for mellom/ungdomstrinn over påske når jeg skal snakke om nettvett, netikette, sosiale medier og om å legge ut gode digitale spor – slik at jeg kan vise hvordan ting ser ut når de kommer i innboksen min.

I dag kom det nemlig en epost til meg fra Facebook – i alle fall ser det slik ut på alle måter. Den første grunnen til at jeg reagerte på eposten er at jeg faktisk ikke har en Facebook-konto, det er derfor ingen grunn til at mitt passord skal resettes. Den andre grunnen er at meldinger om at passord osv må endres (eller har blitt endret) er helt typisk for spam og ikke minst for de som prøver å få tak i slike personlige opplysninger – altså all grunn til å være på vakt….men er alle brukerne av Facebook oppmerksom på dette? Jeg har i alle fall tenkt til å ta det opp med min målgruppe – for der tror jeg det er mange som bare klikker i vei (relativt) uhemmet (det ser jeg jo når jeg må ut og fikse maskiner som er infisert, enda verre hvis noen har fått tak i brukernavn og passord…).

 

Som dere ser er faktisk ikke eposten til meg heller – den epostadressen som står oppgitt (eva-roe) er helt ukjent for meg, dvs ikke helt ukjent…jeg tror faktisk jeg har fått epost som er adressert til denne tidligere også (eposter jeg har slettet). 

For å markere i dag sendte jeg også en melding til telenorservice på Twitter – og se det; et kvarter tok det før jeg fikk svar på min melding til dem om at jeg mottok epost som adde annet brukernavn foran alfakrøllen (@) i online-adressen. De kommer også med et tips til hvordan man kan unngå slike eposter i framtiden.Veldig bra Telenor 🙂

I eposten var det en zippet fil vedlagt – den har jeg ikke åpnet, og nå er meldingen også slettet. Jeg skulle nesten ønske at vi kunne ta vedleggene med i et «lukket rom» på PC’en og åpne den forsiktig der – nesten som en bombe….bare av nysgjerrighet….

Se også Svend Andreas (Gjemmesiden) sitt blogginnlegg om hacking på Twitter.

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s