Litt mer om tagging og et eksempel på bildebeskjæring du bør se

For kort tid siden skrev jeg et innlegget «Mer om blogg i undervisningen» som en oppfølger av det jeg har skrevet tidligere om å bruke blogg i skolen og fikk en kommentar fra Erik Vie som jeg gjengir deler av her:

Jeg har brukt blogg i vg1 naturfag og geografi. For meg er bloggen et sted å samle de “elektroniske” arbeidene elevene gjør. Det er vanskelig å få de til å reflektere, kommentere og variere språket. Foreløpig har de nok med det tekniske. Og vi har stadig diskusjon om hvilke bilder de kan bruke. Å bruke tags er også vanskelig, har du noen tanker om hvordan vi gjør det på best mulig måte

Det er flott å få slike kommentarer, og det gjør at nye problemstillinger kommer fram – problemstillinger jeg gjerne ikke tenker på når jeg skriver innlegget. Og ja, jeg har noen tips til dette med tags (se også pdf om tags og tagging) – det jeg tenker når jeg leser kommentaren fra Erik er at man kanskje må bestemme seg for hvilke tagger man skal bruke før man setter i gang med bloggingen. Det at alle har en ide om hva man skal bruke og bruker det samme gjør det enklere for alle å finne fram igjen etterhvert som bloggen fylles med innhold. (Erik skriver også litt om bruk av bilder osv – dette finner du omtalt i fanen IKT-ferdigheter på toppen av bloggen under informasjonssøk. Skal man referere til elektroniske kilder har jeg laget en oversikt du finner her).

Man skal ikke ha for mange tagger da mister det sin funksjon, og jeg kunne tenke meg i Eriks tilfelle at man i alle fall har taggene naturfag og geografi (eller nat og geo hvis man heller vil korte ned). Deretter bør det tagges slik at man har noen flere nivåer og taggene bør samsvare mot det som er pensum – kanskje man kan bruke noen hovedoverskrifter som utgangspunkt for taggingen. Da tagger man med fag og så med tag tilsvarende overskrift – deretter må man vurdere hvor detaljert man ønsker å være.

Nå noe helt annet; Twitter er en fantastisk kommunikasjonskanal og her dukker det opp gode tips, lenker og annet hele tiden. I dag fikk jeg en god lenke fra @jaasand (og @kkvalvik) som har sammenheng med beskjæring av bilder – og hvordan ulik beskjæring totalt kan endre budskapet.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s