Vurdering sett med foreldreøyne

Ble inspirert til å skrive en liten bloggpost etter dagens meningsutveksling på Twitter.

Nå har vi fått vurderingsskjema i hus på den yngste håpefulle (9. klasse) og jeg var derfor litt spent på både vurdering, men også form tatt i betrakning at jeg har blogget noe om dette med vurdering tidligere (nå får jeg igjen gjenta at jeg da ikke er pedagog, så jeg uttaler meg kun som foresatt). Vurderingen viser ikke karakterer, men grad av måloppnåelse og med utdypende forklaringer på dette.

I forhold til tidligere når vi fikk karakterbok kunne det være vanskelig å helt få taket på det – ikke at vi ikke skjønte at 4+ var nesten 5 – men mer at det sa veldig lite om hva man måtte arbeide mer med eller hva man gjorde som var bra og skulle fortsette med. Den nye vurderingsformen er derfor veldig mye bedre i forhold til å kunne følge opp hjemme, tidligere har det bare vært de obligatoriske samtalene ca en gang i halvåret hvor dette har vært oppe som tema. Jeg synes også det er viktig at elevene skjønner hva som ligger i de ulike vurderingskriteriene (dette må de bli informert om på skolen!)- og kanskje det å få en slik vurdering er med på å sette fokus på dette også.

Vurderingsskjemaet som jeg fikk syntes jeg var veldig bra i så måte, veldig konkret og tydelig – og noe å jobbe videre med også her hjemme….for det er viktig med samarbeid hjem-skole, det er å få til dette samarbeidet som er noe av utfordringen.

Som jeg har nevnt tidligere må vi foreldre/foresatte vite litt hva vi skal gjøre hvis vi skal ha mulighet til å støtte opp under læringen – og jeg tror at denne måten å få vurderinger på er nyttig. Jeg ser at dette sannsynligvis tar lenger tid å gjøre enn tidligere for lærerne, men jeg vil nå bare nevne at framfor at jeg får det håndskrevet på papir kunne jeg godt tenke meg at man brukte de elektroniske mulighetene som ligger i læringsplattformen…bare et tips 🙂

Det eneste jeg mislikte med skjemaet jeg fikk gikk på punkt med muntlig aktivitet i timene – er det noe her jeg har misforstått? Er det ikke slik at det som skal vurderes er hva som blir sagt og ikke mengde sagt? Jeg bare spør…

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s