Lanserer IKT i Skulen – kva, kven, korleis og kvifor

På den regionale IKT-konferansen vi har i Førde i dag har vi en aldri så liten lansering…Frode og jeg har skrevet litt forskjellig om digital kompetanse, sosiale medier, LMS osv – kort sagt litt om IKT og IKT-ferdigheter man bør kunne. Trofaste lesere av bloggen vil kjenne igjen mye av stoffet, men det skal også være litt nye ting. Vi har forsøkt å være «matnyttige» – skrive enkle tips, og med noen tips til hvordan man kan bruke det i undervisningen. Stoffet passer også for andre – foreldre og elever – fordi det omhandler en del nyttige web2.0-verktøy.

Vi har trykket opp en opplag til deltakerne på konferansen, dere som ikke er tilstede kan laste ned «boka» gratis som pdf. (kan ta litt tid, stor fil) eller du kan bla i den online på denne URL’en (vis gjerne fullskjerm).

Under fanen IKT-ferdigheter i menyen på toppen av siden vil du finne de ulike avsnittene enkeltvis også hvis du vil laste ned deler. Du kan også laste ned et eks og laste opp i eget LMS/intranett osv om du vil..

 

Advertisements

21 comments

 1. Tilbaketråkk: uberVU - social comments
 2. Jeg er imponert! Jeg har ikke lest så mye, men har fulgt med litt på blogg og wiki underveis. Men at det skulle bli bok av det! Veldig bra initiativ, og dere viser en helt utrolig delingsvilje ved å legge alt tilgjengelig. Takk, og lykke til videre!

 3. Strålende arbeid! Jeg håper dere sender inn til forlag og får den redaksjonelt gjennomarbeidet og utgitt på forlag! Jeg skal sette opp dokumentet som anbefalt lesning på modulen vi har på Høyskolen.

 4. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding – og for all del; bruk fritt og uhemmet.

 5. Vi treng matnyttige døme på praktisk pedagogisk bruk i programfag. Mål mot ei didaktisk nytte, er viktig i denne IKT satsinga. Elevane/lærarane må ha på plass den digitale reiskapen og kunnskapane om dette skal bera frukter.

 6. Hej Eva och tack för ett gott initiativ!
  Är boken din planerad att översättas till svenska? Det skulle självfallet underlätta läsning och förståelse!
  Sänd mig gärna din adress så att jag kan dela med mig av mitt senaste alster «Informationssökning med datorstöd i årskurs 9 –
  ett IT-projekt med inriktning att utveckla ett källkritiskt och demokratiskt förhållningssätt»!
  Bästa hälsningar
  Stefan Svedberg

 7. Hei Stefan. Jeg må nok si at jeg ikke har hatt noen planer om å oversette til svensk, men hvis noen har lyst til å ta den jobben må de selvfølgelig bare gjøre det. Boka ligger for gratis nedlasting og kan distribueres, omarbeides og deles videre på samme vilkår 🙂 Du kan nå meg på epost eva.brat@online.no – så kan vi evt snakkes videre der.

 8. Fantastisk bra bok! Studerer digital kompetanse i læring og dette var verkeleg nyttig!

 9. Det var veldig hyggelig å høre 🙂 Tusen takk. Som du vil se under fanen IKT-ferdigheter er det kommet til nye ting også – merket «ikke med i boka». Anbefaler også en titt på tankekart som du finner på fanen digitale mål (bruk fullskjermvisning) – kan kanskje brukes som et utgangspunkt i å lage strategi for når man skal innføre de ulike ferdigheter.

 10. Tusen takk så mye for en solid godt gjennomført blogg, likte utrolig godt at du la ut boken IKT i Skulen – kva, kven, korleis og kvifor for nedlastning.

  Denne boken vil komme til gode i mitt studie fremover.

  Ha en fin dag.

 11. Tom: Det var veldig hyggelig, tusen takk 🙂 Som du kanskje har sett fylles det opp med nye ting under fanen IKT-ferdigheter, og jeg anbefaler også en titt på tankekartet om digitale ferdigheter under fanen Digitale mål også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s