Twitteralternativ for klasserommet?

edmodoJeg tok en liten titt på Edmodo – som gjerne kan være et substitutt for Twitter i klasserommet. Det er gratis og du registrerer deg enten som lærer (teacher) eller elev/student (student). I motsetning til Twitter kan du holde kommunikasjonen innenfor klasserommet ved å opprette en egen gruppe – det er bare lærer som kan lage grupper.

Når man lager gruppe kommer det opp en kode som elevene må bruke for å få tilgang til gruppa. Grensesnittet er enkelt (selv om tekst er på engelsk) og rimelig intuitivt. I tillegg til å sende meldinger til en eller alle kan du også lage spørreundersøkelser, sette inn tid i kalender, lage oppgaver som skal løses, laste opp filer og lenker. Alt kan også tagges slik at man kan gjøre søk i ettertid.

Hva skal man bruke det til i skolen?

Nå synes jeg at man skal bruke LMS (læringsplattform f.eks Fronter og It’s Learning) til en del av de tingene du finner i Edmodo, f.eks laste opp filer og oppgaver, legge til lenker og RSS – og du kan også gjøre spørreundersøkelser (og i LMS kan du også lage prøver).

Chat i LMS har jeg ikke blitt imponert over foreløpig – så hvis man tenker at dette er en ferdighet man skal lære så kan Edmodo være et godt alternativ; prøve ut hvordan slike ting som IM/MSN og microblogging foregår, sende og svare på lynmeldinger og samtidig gjøre det i et trygt og lukket miljø.

Det kan også brukes som en måte drive idemyldring på, man kan ha diskusjoner (la noen være for og noen mot et tema, og la evt dem underbygge ved å f.eks legge ved lenker til nettsteder som har samme oppfatning eller som har faktaopplysninger om emnet – dersom de skal kunne gjøre søk på nettet samtidig, tenk evt om du kanskje bare skal la dem bruke personalisert søkemotor) osv.. Det er som vanlig fantasien som setter grenser – og uansett kan det være god skrivetrening og gjerne trening i å formulere seg klart og presist.

6 kommentarer

  1. Ein annan praktisk funksjon i edmodo er at du kan velja at nokon meldingar, fristar eller element skal vere offentlege, d.v.s. at dei kan sjåast av andre, t.d. føresette.

  2. Har brukt Edmodo i forbindelse med tekstskriving i vg3. Veldig greit. Fungerer bedre enn diskusjon eller chat i It’s. Laget et eget rom for elevene i klassen. Noen var veldig ivrige, og det var veldig kjekt å veilede dem på denne måten.

  3. Inger Hilde: Det kunne være spennende å høre i hva slags forbindelse, er det tema som passer spesielt godt?

  4. Kjell Arild: Du får prøve ut og gi en tilbakemelding på hvordan det ble mottatt og om det er noe du skal fortsette med 🙂

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s