Et knøttlite tips….

Jeg må bare skrive det ned før jeg glemmer det….

av og til får man problemer med æ, ø  og å – rett og slett fordi disse ikke er med i det engelske alfabetet. Et eksempel; det kan være vanskelig å få lenket til en nettside som inneholder en av disse karakterene – dette problemet oppstår typisk i wiki og blogg (fordi man gjerne lenker mellom sider og navngivelsen av sidene inneholder ofte slike bokstaver), man får ikke til lenka fordi programvaren ikke oppfatter særnorske bokstaver på en korrekt måte.

Løsningen: bruk URL-forkorter, problemet løst!

(Disse særnorske bokstavene skaper problemer hele tiden, i XHTML må man f.eks skrive slik; Æ skrives Æ  æ skrives æ Ø skrives Ø ø skrives ø Å skrives Å å skrives &aring)

lulyJeg tar jammen med en liten anbefaling i dag også; jeg har installert tillegget lu.ly i nettleseren og får da twittermeldingene inn her (i tillegg kan jeg sende tweets, RT, sende direktemelding) – kan også kobles mot Facebook. Står jeg på en interessant nettside kan jeg sende ut en tweet med lenke enkelt ved bare å trykke på en knapp (URL blir automatisk forkortet) – tilsvarer utvidelsen twitthat for Firefox. I tillegg kan du på verktøylinja legge inn ekstra funksjonalitet; jeg har valgt å legge på kalkulator og notepad (notisblokk).luly_i_nettleser

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s