Teknologikonferansen – mine egne refleksjoner

Noen egne refleksjoner her på tampen; jeg ser at det å ha lunsj-lunsj kan være fornuftig – da rekker folk å reise hjemmefra i rimelig tid for å nå fram og få komme hjem igjen også i rimelig tid på dag 2. Det er også viktig å ha det sosiale – så det bør være en kveld. På den andre siden går det jo to dager – og med lite program på dag 2 (altså tidsmessig….bare fram til lunsj)  er faren at mange bare er på dag 1. At man hadde flyttet sted var greit nok for meg – kortere reisevei er ikke å forakte. Hørte noen sa at vi var nok litt bortskjemt med maten tidligere, for meg var ikke det så viktig – jeg syntes det var viktigere at det tekniske fungerte (les: jeg hadde ikke problemer med nettet i år, i motsetning til i fjor hvor jeg bare kunne skru av PC’en – håpløst å komme ut). Utstillerne jeg snakket med syntes dette var en viktig plass å være – og det er jo bra, bedre plassering enn i fjor hadde de i alle fall. Bare vil understreke at jeg syntes det var helt greit å ha lunsj-lunsj….

Programmet ble litt hektisk – når det er mange som skal hente seg kaffe samtidig blir det kø og pausen går veldig fort…litt hektisk å flytte med seg PCmonsteret også  til parallellsesjonene, 5 min mer hadde vært fint (eller kanskje jeg må ta med asusen istedet, den er litt raskere å flytte på).  Jeg og andre med meg syntes nok at å kjøre hele 3 parallellsesjoner blir litt mye – da er det ikke så mange deltakere på hver (samtidig er det jo mange av oss som har lyst til å få ut budskapet – så kanskje dette bare er noe man må?).

Kjekt at man prøvde mobilteknologi, det eneste som jeg syntes var irriterende var at det kom meldinger også under foredrag og sesjoner – dette gjorde at man tok fram mobilen, snakket litt med den ved siden av osv…. Slike meldinger bør komme i pausene ((litt morsomt for meg: på evaluering skal du sende kodeord EVA tilbake….). Ellers bra at man kan få oppdateringer på denne måten.

Når tema kretser rundt teknologi og kommunikasjon er det naturlig at det er sosiale medier som er i fokus – så programmet var greit. Riktignok hadde jeg i andre sammenhenger hørt et par av foredragene tidligere, men gode ting kan ikke sies for ofte. På den andre siden er jeg vel egentlig litt mer klar for å få enda mer konkrete eksempler – se hva man bør og ikke bør gjøre….noen av foreleserne hadde tatt med noen slike eksempler også – veldig bra! Skal jeg oppsummere i noen få stikkord det som jeg synes må være viktig å få med seg hjem er det:

  • du må forholde deg til sosiale medier enten du liker det eller ikke, og enten du deltar eller ikke – sannsynligvis blir du/bedriften nevnt av andre
  • skaff deg kunnskap om sosiale medier og hvordan de fungerer – prøv selv
  • du må ha en strategi for hvordan du skal være tilstedeværende og hvordan du ønsker å bli oppfattet
  • å være tilstede/bruke sosiale medier aktivt krever ressurser, du må ha noen som følger opp

Alt i alt er jeg godt fornøyd med konferansen – og jeg traff mange hyggelige og interessante mennesker. Det var spesielt hyggelig at noen virtuelle bekjentskaper (twitter) materialiserte seg i løpet av oppholdet. Mange takk til Itforum for to hyggelige dager.

Oversikt med alle livebloggene mine fra Teknologikonferansen til ITforum Sogn og Fjordane.

Reklamer

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s