Tips for embedding – fjerne «include related videos»

embed_tipsFor en drøy uke siden hadde vi en samling for i underkant av 20 lærere i Sunnfjord hvor vi viste litt triks og knep i forhold til å lage LMS litt «sprekere» – og fikk løst noen småproblemer samtidig. Og jammen lærte jeg ikke et lite knep selv også (takk til Frode) – nemlig hvordan man skal bli kvitt det at videoer fra YouTube viser til andre relaterte videoer når den er ferdigspilt….dette er en sak som har dukket opp med jevne mellomrom – lærerne ønsker å fjerne denne viderekoblingen. Det er ganske enkelt. Når man embedder en video fra YouTube inn i LMS gjør man følgende når man henter koden; trykk på «hjulet» bak koden (innstillinger), fjern avkryssing «include related videos» – og endre evt størrelse og farge på avspiller om det er aktuelt.

4 kommentarer

  1. Eit skuleprosjekt bør vel leggja vekt på den språklege sida også? I så måte er å «embedda» ikkje heilt bra. Det kan vera vanskeleg å finna gode norske ord, men me må gjera eit forsøk i det minste, og heller skriva det engelske i parentes.

  2. En presisering; denne bloggen er min private og ikke skoleprosjektet sin – men på andre siden; jeg er enig i at «embedd» er et dårlig ord på norsk, men siden jeg ikke har et godt norsk ord å erstatte det med og siden det blir brukt som begrep har jeg også benyttet det her. Kom gjerne med et forslag på et godt norskt ord 🙂

  3. Ja, det er det som er vanskeleg. Eit forslag, med hjelp frå Clue, er å innkapsla. Eit «embedded» objekt er altså eit innkapsla objekt.

  4. Ja – det er et vanskelig ord, det er helt sikkert. Jeg vet ikke helt om min målgruppe vil forstå innkapsle bedre, men det er et godt forslag 🙂

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s