IKT-reglement (skole) med veiledning (på tilnærmet nynorsk)

30.08.09 at 23:02 3 kommentarer

Med utgangspunkt i de gode forslag jeg har fått fra både den ene og den andre (ikke minst Uninett og arbeidet som Trondheim kommune har lagt ned – i tillegg til det «mine» skoler har bidratt med) har jeg nå lagt nesten siste hånd på verket på et IKT-reglement (på tilnærmet nynorsk – språkvask nødvendig, ser det er noen skrivefeil utover språket som skal rettes også) som jeg sender ut til «mine» skoler. Det er for omfattende å legge opp hele her på bloggen, men for de som er interessert kan det lastes ned på denne lenka (worddokument som er redigerbart)

Eksempel fra dokumentet – veiledningsdelen er det som står i parantes:

  • Elever kan ikkje installere eigen programvare på kommunen sitt IKT-utstyr. (Skulen skal vedlikehalde sine datamaskiner, og om elevane installerer anna programvare kan dette gjere at utstyret ikkje fungerar som planlagt).

Tusen hjertelig takk til alle som har hjulpet meg 🙂

Advertisements

Entry filed under: Feide, IKT i skolen. Tags: , , , .

Oppfølging; avtale om IKT i skolen – tips til læreren Delingskultur liksom….. (eller 90-9-1-regelen)

3 kommentarer Add your own

  • […] i klassen og forhåpentligvis få en diskusjon rundt. Noen eksempler (se forøvrig innleggene IKT-reglement med veiledning og Tips til lærer for flere […]

  • […] 28.08.09 Jeg har i dag fått noen gode tips fra Uninett ABC (tusen takk til Snorre og Rolf), og følger derfor opp innlegget Forslag til avtale mellom elev og skole om bruk av IKT med forslag til hvordan lærer kan gå gjennom rettigheter og plikter med sine elever (grunnen til at dette står på nynorsk er at det er målformen jeg bruker på jobb). I løpet av overskuelig framtid regner jeg med at Uninett legger ut veiledninger som dette på sine hjemmesider (men siden jeg skal igang nå har jeg omarbeidet dem selv til mitt bruk). I tillegg til dette bør det være en ordliste som forklarer begrep som IKT, MSN, SMS osv. Se også kommentaren min i neste avsnitt med hva som ligger av tilgjengelige ressurser i LMS. Oppdatert 30.08.09: Ny bloggpost; IKT-reglement med veiledning […]

  • 3. Opphavsrett, men ikke åndsverk? « Eva 2.0  |  22.09.09, kl. 20:07

    […] elev og skole om bruk av IKT”,  “Oppfølging avtale om IKT- tips til lærer” og “IKT-reglement med veiledning”) er jeg opptatt av at man ved gjennomgang også kan ta opp relaterte temaer som digital mobbing (se […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Note to myself

Finn presentasjonene jeg bruker på slideshare

Sjekk ut ressursene jeg har laget på IKTplan.no

KONTAKTOPPLYSNINGER

Antall besøkende

  • 516,288 besøk

Siste innlegg

Skriv inn epostadresse for å få nye blogginnlegg rett i innboksen din

Bli med 322 andre følgere

Velkommen til Eva2.0

Takk for at du besøker siden, jeg setter pris på alle gjester. Hvis det er innlegg du liker godt (eller misliker) håper jeg du legger igjen en kommentar. Har du spørsmål kan du sende meg en epost, epost-adressen finner du på siden om denne bloggen. Blogginnlegg som jeg skriver på disse sidene gjenspeiler helt og holdent min private mening og mine private oppfatninger - og er ikke uttrykk for holdninger i forhold til prosjekter jeg arbeider med.

Jeg har gitt ut en bok sammen med Frode Kyrkjebø "IKT i Skulen - kva, kven, korleis og kvifor". Se fanen IKT-ferdigheter på toppen for mer informasjon.

I tillegg har jeg fått tittelen Årets Skoleblogg - denne setter jeg umåtelig stor pris på. Takker alle som bidrar med gode råd og tips til mine blogginnlegg :-)

TANKEKART DIGITALE FERDIGHETER PÅ HVILKE TRINN

Jeg er EvaBra på twitter :-)
Se også min reiseblogg.

Her finner du et tankekart med tips til hvor du kan søke hva

Skriv epostadresse under for å motta meldinger om nye blogginnlegg via epost (på den andre siden anbefaler jeg egentlig at du heller abonnerer via RSS-feed..se fanen IKT-ferdigheter på toppen og bla deg ned til Organisere ved hjelp av RSS)

Bli med 322 andre følgere

Creative Commons License
Dette verk av Eva Bratvold er lisensieret under enCreative CommonsNavngivelse-Ikkekommersiell-Del på samme vilkår 3.0 Norge lisens.

“If you want to build a ship, don’t drum up the men to gather wood, divide the work, and give orders. Instead, teach them to yearn for the vast and endless sea.” — Antoine de Saint-Exupéry


%d bloggers like this: