God dag, det er fra Norsk Tipping…

I dag har en god venn av meg kommet med forslag til hva han anser for å være en god ide til en reklamefilm, men som mest av alt er en ganske ondsinnet spøk – hvis du har et dårlig forhold til naboene….

Han begynte med å fortelle meg at ideen kom når han skulle fornye spillekortet sitt, og når han skulle oppgi tlf.nr tenkte han at han kunne oppgi naboens – og han så  for seg følgende scenario:

Det ringer hos naboen, og han tar opp røret og hører «god dag, det er fra Norsk Tipping» – full av forventning og glede legger han hånden over røret og sier til kona «det er fra Norsk Tipping!». Videre fortsetter samtalen «du har vunnet 8 millioner Per». Du ser han fryder seg over gevinsten, inntil han får med seg navnet….»Per?» – du ser forbauselsen og skuffelsen sprer seg i ansiktet til naboen, han heter jo ikke Per – men naboen hans gjør. Deretter skifter bildet over til Per som nesten ler seg skakk av ren skadefryd over å ha lurt naboen sin slik…. Det hele avsluttes med «Lottomillionærer er ikke som andre millionærer»…

Creative Commons LicenseAv hensyn til min venn som da altså har denne ideen, god eller ikke, har jeg lovet å sette på en litt kraftigere CC på akkurat dette innlegget:
Dette verk er lisensieret under en Creative Commons Navngivelse-Ikkekommersiell-Ingen Bearbeidelse 3.0 Norge lisens.

Denne vennen min er ikke helt skåret for tungebåndet ellers heller, her er noe av det som har kommet fra hans munn den siste tida:

Det var en slakter i ei lita bygd som var så forferdelig fyllesjuk dagen derpå og satte derfor opp følgende skilt i butikkvinduet: «Stengt i dag, kanskje for alltid…..»

Ja, da er du ganske dårlig….I forrige uke kom han på besøk her og hadde gått barbent i noen sko som svertet, så når han satte seg til så vi de utrolig svarte fotsålene – og min mann kommenterte «tja, det går vel an å vaske seg av og til»  hvoretter det raskt ble replisert «vaske seg ja, men nå står jeg jo i dusjen så det er ikke akkurat så enkelt å få  fotbladene rene».

Han fortalte om en kvinnelig kollega som hadde fått gipset armen, og når hun fikk tatt av gipsen viste det seg at det var kommet kraftig hårvekst under. Min gode venn fikk da dagens beste ide; han var jo begynt å bli litt tynn i krona, så nå skulle han lage seg en liten gipshjelm for å se om det kunne hjelpe på hårveksten der også!

Det står ikke på kommentarene ellers heller; om en som hadde lån til over pipa var kommentaren «han eier ikke engang sine egne bremsespor«.

På samme måte som alt annet er kommentarer kontekstavhengige, og en av de beste – og som har begynt å inngå som en del av vårt «lokale stammespråk» er hentet fra følgende sanne historie:

ponnyVi var i saltgruvene utenfor Krakow i Polen sammen med bl.a en gruppe britiske turister. Når vi skulle opp til overflaten igjen måtte vi inn i en trang gruveheis, og der stabler de folk som «sild i tønne». Vi var blant de første som kom inn, og når vi trodde det var fullt var det forsatt noen til som skulle inn. Den ene var en brite som var ganske omfangsrik, og vi kunne se hvordan han selv og tvilte på om han fikk plass – utrolig nok gjorde han det. Der stod vi da, i stummende mørke og så tettpakket at vi ikke kunne bevege oss i det hele tatt. Briten som stod ved siden av meg henvendte seg til sin mer omfangsrike kompis og spurte hvordan det gikk – og et ganske tørt britisk svar kom i retur «oh, it’s still room for a pony».

 

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s