IKT lærande nettverk

Siste del av konferansen (se del 1, del 2, del 3 for foredraget om nye nettfenom i undervisninga v/Svend A Horgen) var presentasjon av arbeidet som har vært gjort i forbindelse med IKT Lærande Nettverk.  Dorthea Sekkingstad (HSF) som er nettverksleder holder en liten orientering. Totalt har man holdt på med dette nettverket i fire år. Noen av deltakerne ville fortelle med egne ord om noen av sine erfaringer med prosjektet.

iktnettverkJan Ove Einebærholm fra Gulen kommune (Byrknes skule): vi var veldig ivrige i forhold til det å få være med i IKT Lærande Nettverk fordi IKT har vært satsingsområde. En liten skole og nettverksarbeid er en overlevelsesstrategi – jobber hardt for å få lærerne ut og treffe andre lærere. Viktig å møte andre fysisk, ikke bare virtuelt – ser dette i forhold til etterutdanning, kurs, konferanser osv. – man får en litt annen holdning til jobben. Markedsfører aktivt lokalt at man driver nettverksarbeid, at man følger med. Det er også viktig med tilknytningen til HSF, kjenne fagpersoner slik at man lett kan ta kontakt – veldig viktig i hverdagen til den enkelte lærer og for kompetanseoppbyggingen. Erfaringene med lærende nettverk er mange, men en ting som har vært svært positivt – finansieringen, til vanlig er det vanskelig å finne midler til slikt arbeid.

Utbyttet for den enkelte skole er helt avhengig av tid – tid til å delta, tid til å arbeide videre med dette når man kommer hjem. Byrknes har prioritert tid veldig høyt, enten ved å frigjøre tid eller å betale for ekstra tid -også prioritert fellestid til presentasjon og drøftinger av det som har vært oppe som tema på samlingene. Har hatt mest nytte av fagmiljøet på HSF, temamessig passet godt i forhold til kompetanseutvikling i eget kollegium – synes det er synd at prosjektet er over nå. Jeg er forundret over at man har problemer med å finne nok deltakerskoler – sjelden jeg får så mye faglig igjen med de gode økonomiske betingelsene som har ligget i dette arbeidet. Vi er veldig glad for at vi har fått være med.

Andreas Søndenå fra Stryn kommune (Olden skule); vår erfaring med nettverket – det å møtes å utveksle erfaringer, tips fra andre, impulser. Tema; mye multimedia – gir oss et spark bak og noe å komme tilbake med til egen skole. Presenterer arbeidet fra Rune Eckhoff, Gaupne skule (han hadde ikke anledning selv til å møte). Siste samling omhandlet Digital Storytelling – og her er noe av resultatet (viser video, elevarbeid og powerpointpresentasjon). Man har tatt med seg til skolen det man har lært på samlingene slik at elevene har fått prøvd seg på nye ting – dele med kollegaer viktig.

Bernt Ragnvald Veddegjerde fra Stryn viser egenprodusert musikkvideo med tekst fra arbeidet man har hatt i IKT Lærende nettverk.

6 kommentarer

  1. Takk for nok en fin og nyttig live-blogge sesjon!
    Skulle gjerne sett resultatene fra Digital Storytelling!

  2. Takk for det – så vidt jeg kjenner til skal resultatene legges ut på ITU sine sider.

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s