Bing live – del 2

image010_mediumPausen over og klar for del 2 av programmet (se Blogger Bing live for første del)

Fritt for spørsmål fra salen – de fleste ser seg rundt….

Spørsmål; kan man ikke laste opp kunnskap slik at man slipper å gå på skole?
Svar; vi har nok ikke knekket koden for hvordan hjernen lagrer kunnskap og hvordan man skal konvertere data til kunnskap. Datamaskiner kan f.eks ikke gjøre følgende; generere vilkårlige setninger og gripe et glass vann. Bing tror ikke vi kan ha en kontakt (USB?) bak øret for å logge oss på nettet for oppdatering.

Spørsmål; kan man bruke teknologi og samtidig bevare mennesket som et kreativt og sosialt individ – tenker tilbake på bøker som 1984, Vidunderlige nye verden osv. Er det slik vår framtid blir?
Svar; bøkene som er nevnt (var flere) er med på å skape politisk debatt, teknologi kan gi oss mer demokrati enn i dag, geografiske begrensninger blir av mindre betydning.

Spørsmål; hva med stater som ligger lenger bak i teknologi og infrastrukturutbygging?
Svar: de har helt klart en utfordring, forskjellene kan slik sett bli større (mellom land) – men demokratiseringsprosessene i disse landene  vil bli bedre

Spørsmål; kan man sikre slik teknologi mot feil og hvem har ansvaret?
Svar; man kan aldri lage noe feilfritt, men man kan gjøre maskinene mer intelligente. Etisk ansvar, juridisk ansvar – etikk kan de fleste si, erstatningsansvar ligger tildels hos konstruktør (men alle vet at man ikker kjøper et feilfritt produkt).

Spørsmål; hvordan vil det offentlige kommunisere med innbyggerne?
Svar; vi får ID-kort (sikker elektronisk signatur koblet mot dette og erstatter pinkodene vi får tilsendt i dag – Bing synes dette burde vært her for lenge siden). Mener at forsinkelse skyldes organisasjon og ikke teknologi.

Spørsmål: hvordan ville du dømt i Pirate Bay-saken, er det et generasjonsspørsmål?
Svar: har ingen sympati for de som gjør åndsverk tilgjengelig for alle, dette er ikke et spørsmål om generasjoner. Viser til Napster-dommen. Bing mener også at man burde ha bedre muligheter til å sikre åndsverk. (For de som ikke kjenner til saken er det en gjennomgang her, dom i dag 17/4 – funnet skyldig )

Spørsmål: vil man ikke kunne stille Google til ansvar på samme måte i forhold til fildeling?
Svar; jo, godt spørsmål. Google reproduserer nettsider på egne sider – problemet er at dette er den funksjonen man ønsker denne søkemotoren skal gjøre. Forskjell på å dele egne filer med andre kontra dele andres filer med andre. Mener at det kommer løsninger (utviklingen går framover, rettighetskontrollerende funksjoner er stikkord)

Spørsmål: når kommer valg over nett?
Svar; noen kommuner har allerede gjort forsøk. Problemet er personidentifisering. Mye arbeid med eforvaltning.

Spørsmål: kommer det endringer i lovverket opp mot spørsmål om delingskultur, CC?
Svar; forklarer litt om CC (Creative Commons). Det vil skje en dramatisk utvikling rettslig sett (selv om han ikke alltid liker det – mener man bruker mye metaforer framfor virkelige hendelser. Eks kan ikke sammenligne post og epost – epost blir f.eks ikke borte hos avsender når den når mottaker)

Avslutter til avtalt tid kl. 18.30 – stor applaus, avslutningsord ved Rasmus Stokke. (Rasmus orienterer om at det fortsatt er mulig å melde seg på «Pedagogisk bruk av IKT i undervisningen» som skal være i Førde 22/4 regi av IKT Lærende Nettverk/HSF og Digitalt Skulesamarbeid i Sogn og Fjordane – påmeldingsfrist utsatt til 20/4)

Reklamer

3 kommentarer

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s