Twittre, twittre…

twitterlogoNei – dette er ingen spørrelek om hvilken fugl dette er. Derimot henspeiler det på tjenesten Twitter, nok et web2.0-verktøy i gjennomgangen jeg holder på med. Kanskje du har hørt noen har brukt begrepet «å twittre»? Jeg syntes ordet i seg selv er interessant nok, interessant nok til at jeg sendte det over til nyordredaksjonen i Kunnskapsforlaget med følgende forklaring; Å twittre; skrive korte personlige statusmeldinger på internett (utledet av nettstedet Twitter).

twitterÅ twittre kan kanskje beskrives som å skrive en microblogg.  På twitter har man en begrensning på 140 karakterer pr oppdatering – så man er nødt til å fatte seg i korthet. Jeg har en egen twitterkonto hvor jeg bl.a twittrer om hva jeg skriver på denne bloggen. Surfer jeg på nett og ser en artikkel jeg ønsker å gjøre andre oppmerksom på har jeg (i Mozilla Firefox) en knapp som jeg kan trykke på (twitthat) og i tekstfeltet mitt på Twitter kommer da URL’en fram – kjapt og greit. Tidligere har jeg nevnt RSS, og viser derfor her hvordan en slik feed fra min Twitter ser ut (fortsatt i Firefox). For de som ikke kjenner til Firefox er dette en nettleser på samme måte som Internet Explorer, Opera, Google Chrome osv. URL er «adressen» til nettstedet (det som starter med http:// på toppen). 

Dette med nyord er forøvrig ganske interessant for meg som liker språk og for at ikke micronovellen skulle bli glemt sendte jeg også over følgende;  Micronovelle; fortelling på seks ord, gjerne presentert sammen med bilder og lyd for å gi en stemning

 Hva skal man så bruke Twitter til i forhold til skole. Jeg anbefaler artikkelen «Hvorfor bruke twitter som lærer».

Siste nå er Twitter Live blog. Se også artikkelen Understanding the Psychology of Twitter.
Jeg har skrevet et par blogginnlegg om Twitter etter dette; bruk av hashtag(#) og om Twitters framtid. I tillegg er Twitter omhandlet i Twitter Mosaic, Nye nettfenomen i undervisninga og web2.0 i grunnskolen.

Én kommentar

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s