Hvorfor skal bedrifter blogge?

bloggingFørst en liten begrepsforklaring av ordet blogg (egentlig web log); websider som er laget av korte, jevnlig oppdaterte poster (innlegg) i kronologisk rekkefølge. Blogg er et typisk web2.0-verktøy.

Trikset med bloggen (for bedrifter spesielt) er at man kan bruke den som informasjonskanal både til potensielle og eksisterende kunder. Her kan man fortelle om nye produkter eller hva slags service man kan tilby. Bloggen kan derfor være med på å bygge relasjoner med kundene og gi god informasjon. På denne måten kan man bygge merkelojalitet og skaffe seg goodwill (tilbakemeldinger fra kunder, hjelpe kunder gjennom valg og gi ulike valgmuligheter). Det man må passe på er at bloggene må være interessante eller informative (opplærende). I tillegg bør man ha innlegg som innbyr til diskusjon/tilbakemeldinger og som kan engasjere – så her må man ha dyktige bloggskribenter. Men, når man innbyr til interaktivitet og dialog/kommunikasjon må man også tenke proaktivt i forhold til misfornøyde kunder – gjennom en blogg kan de nå ut bredere enn ved å sende klagebrev til bedriften.

Hva så med skolen? Når skal den blogge og hva skal meningen være? Et godt innlegg finner du på Del&Bruk-nettverket med tittelen «Vil du at fremtidens snekker skal blogge?».

4 kommentarer

  1. Et fint lite avsnitt jeg kan bruke i faget virksomhetsstøtte.

    Vi har blitt god på e-post i skolen. Vi sender gruppemail og svare til alle og svarer til enkelte og utelater noen. Vi sender kopi til lederne forå informere om hva vi skriver til den udugelige kollegaen, men vi sender for få blindmail. Det er lett å videresende mail og er den god nok kan den nå verden rundt. Hvorfor ikke ta den helt ut å la hele kommunikasjonen være bloggposter med kommentarer.

    Jeg skriver til mine rektorer og anbefaler blogging, men virksomhets endring i skolen tar tid.

  2. Kjekt om du vil bruke noe av det jeg skriver – helt i tråd med intensjonene om gjenbruk av informasjon. Har planer om å ta for meg noen tilsvarende korte notiser om web2.0-verktøy de nærmeste dagene 🙂

Legg igjen et svar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s